USR vrea înființarea DNA-ului pădurilor

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a anunţat, luni, că parlamentarii USR propun înfiinţarea "unui DNA al pădurilor"Județul Argeș ocupă un rușinos loc 1 în topul infracțiunilor forestiere, conform unui raport Greenpeace publicat în 2018.

"Avem o propunere pentru un DNA al pădurilor, un parchet care să fie specializat pe aceste infracţiuni care vedem că la nivel local nu reuşesc să fie stârpite şi nu se fac progrese împotriva lor", a anunţat, luni, liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă. USR Argeș susține acest proiect, mai ales că Argeșul a fost ani la rândul în topul defrișărilor.

"În fiecare an, 20 milioane de metri cubi de pădure dispar fără forme legale, cele mai multe infracțiuni forestiere fiind depistate în județul nostru. În ultimii 5 cinci ani, peste 180 de pădurare au fost agresați de hoții de lemne, iar șase au fost uciși în 2019.

Sunt datele unui dezastru național.

USR va propune un DNA al pădurilor, un proiect de lege care prevede înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), instituție care urmează să funcționeze pe modelul DNA, specializată în combaterea înfracțiunilor împotriva mediului înconjurător. Doar cu o instituție specializată putem să ne luptăm cu mafia lemnului.

Proiectul va fi depus în perioada următoare de parlamentarii din comisiile juridice și de mediu: Stelian Ion, Silviu Dehelean, George Edward Dircă, Allen Coliban și Cornel Zainea.

Suntem pregătiți să oprim mafia lemnului. Începem cu DNA-ul pădurilor", se arata pe pagina oficiala de Faacebook a USR Arges.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.