Vești importante pentru românii care muncesc în Marea Britanie! Simona Bucura Oprescu, discuții cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București

Peste un milion de români au primit noul statut de rezidență în Marea Britanie în baza Acordului de Retragere din Uniunea Europeană, fiind cea mai numeroasă comunitate de străini cu acest statut. În acest context, ministurl Muncii, Simona Bucura Oprescu, a purtat discuții cu Excelența Sa Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pentru a întări colaborarea pentru protejarea drepturilor lucrătorilor din ambele țări.  
Discuțiile au fost axate pe proiectele comune, în special pe transferul drepturilor de pensie ale românilor stabiliți în Regat care se întorc în România după retragerea din activitate, dar și ale pensionarilor din Marea Britanie care au contribuții în România, potrivit informării Ministerului Muncii. În acest moment, românii stabiliți în Marea_Britanie pot obține pensie de stat după minimum 10 ani de contribuții, cu respectarea principiului totalizării perioadelor de cotizare din toate statele UE în care aceștia au muncit legal și au plătit cotizații pentru pensie.

”Ne dorim să avem o comunicare mai bună cu cetățenii noștri din ambele țări astfel încât toți să știe care le sunt drepturile și obligațiile pe care le au chiar dinainte de a pleca. Apreciez enorm misiunea pe care ați avut-o în România și felul în care ați făcut ca vocea românilor să fie auzită în Marea Britanie”, a spus Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Comunitatea de români este una dintre cele mai numeroase din Marea Britanie. 1.106.280 conaționali au primit noul statut de rezidență în Regat în baza Acordului de Retragere din Uniunea Europeană, fiind cea mai numeroasă comunitate de străini cu acest statut. Românii sunt, în general, bine integrați, iar majoritatea lucrează în sectoarele deficitare ale pieței muncii (medici, asistenți medicali, agricultură, construcții, agricultură, construcții îngrijirea persoanelor în vârstă).

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.