Vicepreședinte ALDE, mesaj de Ziua Presei: legile, oamenii politici și presa, fundamentale într-un stat democratic

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, chestor al Camerei Deputațiolor, a transmis un mesaj dedicat Zilei Internaționale a Presei. Deputatul Andrei Gerea s-a referit la necesitatea apărării libertății de exprimare și a subliniat că presa, legile și oamenii politici sunt elemente fundamentale în orice stat democratic. În orice statd emocratic, avem trei componente fără de care nu se poate: legile, oamenii politici și presa. Despre primele două, cel mai mult vorbește/scrie presa. Trăim perioade complicate și noi, partidele, și mass-media. Dinamismul societății actuale impune o nouă viziune în toate domeniile.
Astăzi, aproape oricine poate fi creator de știre cu un simplu telefon smart. Dar nu oricine poate fi un jurnalist. Tot așa cum unii inși care se numesc astăzi politicieni nu știu ce înseamnă și să construiești și să dialoghezi, adică să fii om politic.
Și partidele și presa sunt în fața unei enorme provocări: de a răspunde necesităților reale ale societății, de a forma un anumit cadru de dezvoltare socială. Noi, oamenii politici, prin construcție, prin legi mai bune, printr-o administrație mai bună. Presa, prin formarea unui curent de opinie care să fie favorabil și stimulator pentru dezvoltare.
Criticile sunt binevenite. Chiar dacă, mai ales pe noi, oamenii politici, ne enervează, chiar dacă uneori sunt nemeritate, chiar dacă uneori sunt prea vehemente. Pentru orice om politic adevărat, criticile sunt constructive. Libertatea de exprimare este un drept pentru care și eu am fost în stradă și unul din motivele pentru care am intrat în politică și am continuat în politică într-un partid cu adevărat liberal (fostul PNL, cel autentic, și actualul ALDE).
Presa reală trebuie să găsească puterea de a putea trata serios problemele societății și subiectele politice. Tot așa cum noi, oamenii politici, avem nevoie să aducem în partide oameni așezați, care știu să vadă mult mai mult decât un simplu haștag în fața ochilor.
Probabil că, trăind într-o simbioză de acest gen, în care eforturile să fie unite, fără a dispărea însă ancheta, reportajul, opinia critică de calitate, vom contribui mult mai mult la eforturile care această țară să își găsească repere, valori și o țintă. În care patriotismul să nu mai fie văzut desuet și în care percepția europeană să nu mai presupună excese și derapaje. În care drepturile și libertățile cetățenilor să fie protejate. În care să ne dezvoltăm realmente.
La mulți ani, tuturor jurnaliștilor!, a postat, pe pagina sa de Facebook, Andrei Gerea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.