Video! Adrian Bughiu, revoltat: Am ajuns să luăm lecții despre protecția urșilor de la țări care nu mai au nici un exemplar!

Vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu susține că problema urșilor nu ar trebui văzută într-o notă de conflict între om și animal sălbatic, ci trebuie rezolvată pragmatic, astfel încât populația de urși să nu fie pusă în pericol și să aibă hrană și teritoriu adecvate și, în același timp, oamenii să fie protejați. El s-a arătat deranjat de faptul că multe ONG-uri sau țări fac presiune în România pentru ca exmplarele de urși să nu fie recoltate chiar dacă sunt violente.

 

„Trebuie să subliniem că ursul are mai multe drepturi decât omul. Ca să pui un animal cu drepturi mai mari decât ale omului intrăm într-o zonă a absurdului. Unii de afară ne trasează direcții de acțiune. A fost o corespondență prin care ne-am oferit să le donăm urși, dar răspunsul lor a fost nu. Să primești lecții de la unii care nu au urs, este o problemă. Din 2016, de când s-a interzis cota de hgrană, iată că familiile de urși s-au înmulțit. Din câte se pare, avem de patru ori mai multe exemplare decât susține arealul” a adăugat vicele Bughiu.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.