Video! Conducerea Consiliului Județean Argeș, vizită de lucru la Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sfânta Marina” din Curtea de Argeș

 Marți, 9 noiembrie, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Dumitru Bughiu, împreună cu Roxana Stoenescu, director executiv Direcția Cultură, Turism și Tineret și directorul executiv Carmen Mocanu au vizitat Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sfânta Marina” din Curtea de Argeș. Consiliul Județean Argeș acordă o atenție deosebită și zonei de învățământ special. Aceste deplasări au caracter tehnic, conducerea Consiliului Județean urmărind, pe de o parte, să vadă realiteatea din aceste centre speciale și, pe de altă parte, să contabilizeze prioritățile acestor unități școlare pentru a le găsi susținere financiară pentru dezvoltarea lor,  în proiectul de buget pe anul viitor.
“Am ajuns astăzi la Centrul de Educație Incluzivă de la Curtea de Argeș pentru a lua act de procesul educațional de aici și să luăm contact cu acest personal inimos care desfășoară activități în condiții dificile, având în vedere nivelul afecțiunilor elevilor, dar profesioniste.
Ne-a plăcut ceea ce am văzut aici. Există un dialog permanent între Consiliul Județean Argeș și cei de la școlile speciale, școli pe care le considerăm importante pentru că vrem să venim și în sprijinul copiiilor aflați în astfel de situații mai deosebite.
Cred că se întâmplă lucruri pozitive și există posibilitatea ca pe viitor să extindem activitățile și pe această zonă de educație. De altfel, anumite necesități încercăm să le rezolvăm prin resursele financiare de anul acesta, deși bugetul Consiliului a fost afectat dramatic, iar pe celelalte dorim să le prioritizăm pentru a le găsi finanțare pe viitor”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

“Mă bucur că am primit astăzi vizita domnului vicepreședinte și a colegilor noștri de la Consiliul Județean, pentru că ceea ce am realizat în acest centru a fost în primul rând posibil cu sprijinul dânșilor. Centrul nostru se adresează în acest an școlar unui număr de 64 de copii cu deficiențe severe și profunde, unui număr de 8 elevi nedeplasabili, înscriși la domiciliu. De asemenea, ne adresăm și unui număr de 74 de elevi din școlile de masă, cu servicii ale profesorilor itineranți. Suntem o unitate școlară cu 52 de cadre didactice și personal didactic auxiliar și nedidactic. Pe lângă activitatea din aria curriculară , oferim și serviciile speciale specifice de terapie precum serviciile logopedice, de kinetoterapie și ergoterapie și cultură fizică medicală. Avem în dotare o sală de servicii de kinetoterapie unde am reușit să avem rezultate deosebite din punct de vedere al recuperării medicale“, a menționat managerul centrului, Marius Deaconu.
 
Acest centru deservește copii din Curtea de Argeș și alte 20 de comune, împărțiți pe grupe, de la clasa pregătitoare până la clasa a X-a. De altfel, 70% din elevi provin din mediul rural şi 30% din mediul urban. Copii de aici suferă de întârziere în dezvoltarea intelectuală  generală, tulburări de comunicare şi de limbaj, deficiențe senzoriale, fizice şi de motricitate sau copii diagnosticaţi cu Sindrom Down şi cu Tulburare din spectrul autist.
 
Link video brut

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.