Video cu liderii #Rezist, filmați în timp ce fumau marijuana. Reacția unui cunoscut jurnalist anti-PSD

Apar noi informații că liderii #Rezist sunt tocmai oposului sloganurilor pe care le folosesc. După ce în trecut au apărut mărturii că celebrul protest din 10 august a fost organizat cu bani din afară, motiv pentru care a și început o anchetă penală, Antena 3 și Luju.ro au publicat noi filmulețe cu lideri ai grupării #Rezist. În aceste noi filmulețe un fost membru al grupării susține că în cadrul grupului se fuma foarte multă marijuana.

În aceste filmulețe, se pretinde faptul că Florin Bădiță sau Angi Șerban, unii dintre liderii #Rezist își fac jointuri și discută cu colegii săi despre modul în care acestea se prepară.  În aceste condiții, susține jurnalista Sorina Matei, cunoscută pentru pozițiile sale împotriva PSD, DIICOT ar trebui să se autosesizeze și să deschidă o anchetă, fiind vorba despre droguri. „În urma apariţiilor în spaţiul public a unor date şi mărturii, filmate, privind consum, distribuţie şi deţinere de droguri şi alte operaţiuni la fel de ilicite în cazul unor persoane în relaţionare cu organizaţiile #Rezist şi #Corupţia Ucide, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România are chiar OBLIGAŢIA legală, nu numai dreptul, de a se sesiza din oficiu, având în vedere că totul intră în aria sa legală de competenţă şi se încadrează pe prevederile legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, lege cu prevederi clare aflate în vigoare.
Aici nu e vorba de abordări, tabere, păreri, polarizări, cine ne place şi cine nu, nu e vorba de politică sau cine mai ştie de ce. Aici e vorba clar şi indubitabil de lege şi de respectarea şi aplicarea ei în România. Totul în relaţionare directă cu societatea şi cu un fenomen periculos: drogurile.

Sesizarea din oficiu a DIICOT reprezintă modalitatea de sesizare internă a unei structuri de parchet şi constă în posibilitatea (dreptul şi obligaţia) organului de urmărire penală de a se sesiza din oficiu, adică din proprie iniţiativă, ori de câte ori află, pe altă cale decât prin denunţ sau plângere, că s-a săvârşit o infracţiune. Iar în acest caz există suspiciuni rezonabile, probe publice, mărturii video filmate, fotografii, toate constând în probaţiune admisă în continuare atât de procedura penală cât şi de instanţe.

Nu este posibil, nici admis şi nici acceptabil ca în societatea românească, în democraţie şi într-un stat care se respectă atât legea cât şi drepturile şi libertăţile oamenilor, figuri cunoscute din aceste organizaţii, figuri cunoscute din presă sau publice, persoane foarte active în societatea românească şi în faţa publicului românesc – majoritatea care perorează în numele legii şi Justiţiei, vedem acum, câlcându-le în picioare, nu este permis să se ocupe şi să existe măcar suspiciunea că se ocupă cu traficul, producerea, fabricarea, prepararea, experimentarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea, procurarea, cumpărarea , deţinerea, punerea la dispoziţie cu ştiinţă de locuri amenajate sau locuinţe, cu consumul ilicit de droguri şi de alte operaţiuni ilicite în legătură cu asemenea substanţe.

Nu este posibil să existe suspiciunea rezonabilă la nivel public, să existe mărturii publice că se săvârseasc asemenea fapte iar persoanele care fac asta să nu fie sancţionate penal, având în vedere că legea este clară, este valabilă, este una pentru toţi, iar în România legislaţia în vigoare interzice totul în legătură directă cu drogurile, substanţele interzise şi stupefiantele, sancţiunile fiind cu amendă sau închisosarea în această ţară.

În cazul folosirii conturilor de Facebook, baza cu 140.000 de conturi de Facebook, există la fel posibilitatea autosesizării din de către Autoritatea de Protecție a Datelor cu Caracter Personal care, la rândul ei, poate sesiza justiţia. 
În cazul presupuselor semnături false ale unui partid sau organizaţie politică, în cazul unor demersuri politice, există de asemenea mărturii publice, şi totul este de competenţa Parchetului General.

În România, toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi discriminări iar nimeni nu este mai presus de lege. Asta scrie în legea fundamentală a statului român care nu este o hârtie ce poate fi aruncată la coş de nimeni, ci are mereu o valoare, însemnătate şi importanţă primordială, pe cât de funcţională pe atât de aplicabilă.”, scrie Matei pe Facebook.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.