Video! Guvernul ia de la primării, primăria de la piteșteni! Ionică majorează taxele și impozitele pentru a acoperi din gaura de 11 milioane de euro!

By Decembrie 20, 2017 1869

În jur de 11 milioane de euro. Atât va pierde Piteștiul după ce suma care va ajunge în bugetele locale din impozitul a fost scăzută de la 16% la 10%.
Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, estimează că din cauza reducerii cotei impozitului pe venit și a micșorării procentului care revine Primăriilor, bugetul orașului va pierde în 2018 aproximativ 11 milioane de euro!  Dacă până acum Primăriile primeau înapoi 41,7% din impozitul pe venit, cifra a fost crescută, dar doar la 43%. Pentru a echilibra oarecum situația, primarul a anunțat că se gândește la majorarea taxelor și impozitelor locale cu 18-20%, după 11 ani în care municipalitatea nu a umblat la ele! O altă variantă luată în calcul este și contractarea de credite pentru anumite investiții. Asta, deși bugetul strâns exclusiv din surse proprii pentru anul viitor este cel mai mare de la Revoluție încoace. Este vorba despre banii rămași necheltuiți anul acesta, care reprezintă o sumă record din spusele primarului, care vor fi adăugați la suma de anul viitor. Asta dacă nu cumva guvernanții vor decidă să le ia primăriilor excedentul bugetar și atunci primăria Pitești va rămâne cu ochii în soare. De ce nu au fost cheltuiți? Pentru că investițiile majore sunt încă pe hârtie, nu se lucrează pe teren, deci nu se cheltuie bani. Totul s-a cam împotmolit în licitații. Cert este că se anunță vremuri grele anul viitor!  

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.