VIDEO! IML: Bărbatul mort din Pitești, moarte violentă. Doi polițiști reținuți. Cîțu cere pedepsirea vinovaților

Doi agenți de Poliție au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul Pitești. Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Pitești, decedat în timp ce era imobilizat de polițiști, a anunțat că doi agenți de Poliție au fost reținuți duminică, pentru 24 de ore.
Procurorul a mai anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi agenți riscă închsioare de la 6 la 12 ani.
Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei, anunță prim-procurorul Marius Ștefan.  
 Bărbatul în vârstă de 63 de ani a  avut parte de o moarte violentă, se arată în raportul preliminar al IML. Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală a explicat că victima a murit asfixiată și a avut mai multe traumatisme. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.
 
Cazul a ajuns și în atenția premierul Florin Cîţu care i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă foarte rapidă în cazul bărbatului decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, punctând că vinovaţii trebuie să răspundă.

Liderul Sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica,  a precizat că intervenția polițiștilor se impunea, însă aceasta a fost greșită pentru că s-a folosit o forță mai mare decât era nevoie. El susține că polițiștii ajung pe teren fără să fie instruiți despre cum să reacționeze corect în astfel de cazuri.
“Acțiunea polițistului era de îndepărtare a persoanei. Cu privire la folosirea forței, aici vorbim despre proporționalitatea pe care el trebuia s-o folosească sau gradualitatea folosirii forței, astfel încât să nu pună în pericol viața persoanei, cum s-a și întâmplat. S-a folosit, probabil, prea multă forță”.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.