Video! Investiție majoră în alimentarea cu gaze naturale într-o comună din Argeș. Primar: Rog cetățenii să vină la primărie ca să îi ajutăm

630 de gospodării pot beneficia în scurt timp de racordarea la gaze în comuna Micești. În urma demersurilor primarului Dumitru Voicu și ale Consiliului Local, Distrigaz va introduce alimentarea cu gaze naturale în Comuna Micești pe drumurile principale. Mai mult decât atât, primarul și Consiliul Local intenționează ca prin Hotărâre de consiliu local să asigure și partea de cofinanțare pentru cea de a doua etapă, astfel că investiția de gaze se va derula atât pe drumurile principale, cât și pe drumurile secundare în același timp.

A fost aprobată investiția pe drumurile principale. urmează ca în viitorul foarte apropiat să aprobăm în consiliul local suma și pentru cofinanțarea pentru drumurile secundare, astfel încât toți cetățenii comunei Micești să beneficieze de aceste rețeaua extinsă de gaze în același timp.

Când nu există un operator licențiat, investiția se poate face de către autoritatea locală. La Micești s-a promovat o extindere a rețelei existente, chiar dacă rețeaua este acum la Mărăcineni. Am publicat și pe site, vom publica și în ziarul comunei, legislația privind racordul cetățenilor la conductă. Îi rog pe cetățenii din satul MIcești să depună cerere la Distrigaz și să vină la Primărie ca să îi sprijinim pentru că va dura mai puțin pentru racordare. În plus, gospodăriile se vor găsi deja în proiectul mare de investiții, unde cetățeanul nu mai plătește banii de proiect sau de avize.  Practic oamenii vor scuti 15-20 de milioane lei vechi. 
Este foarte bine că am reușit să fac Consiliul Local să nu aprobe investiția pe tronsoane. La înțelegerea pe care o avem acum cu Distrigaz, dacă Consiliul local va asigura cofinanțarea și pentru cea de a doua etapă, cea destinată drumurilor secundare, vom începe investiția în același timp pentru toți cetățenii. Avem fondurile alocate în buget - Dumitru Voicu, primarul comunei Micești.

 Adresă de înaintare Hotărâre de cofinanţare către DISTRIGAZ SUD REŢELE și Legislaţia -Ordinul nr.32/10.05.2017 privind aprobarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale pot fi vizionate și pe site-ul PRIMĂRIEI MICEȘTI.

Vă reamintim că la Micești a fost adus inclusiv secretarul de stat la ministerul Energiei, Robert Tudorache, pentru a discuta problema alimentării cu gaze. Mai mult, o parte din schimbările generate în legislația gazelor au fost operate de minister în urma discuțiilor inclusiv de la Micești.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.