Video! Pentru că bugetul CJ Argeș este mai mic, CJ Argeș vrea să se împrumute. Mînzînă: Banii, alocați pe criterii politice

Consiliul Județean Argeș vrea să se împrumute pentru a asigura cofinanțarea proiectelor aflate în derulare anul acesta și anul viitor. Asta, după ce bugetul pe anul 2021 va fi cu 30% mai mic decât cel de anul trecut și nu sunt previziuni pentru o creștere spectaculoasă nici la anul. În plus, subfinanțarea venită de la bugetul de stat face imposibilă derularea proiectelor, mai ales că procentul pentru dezvoltare este mai mare anul acesta, iar salariile nu vor crește. Județul Argeș are un buget de aproximativ 83 de milioane de euro, însă proiectele de investiții pe fonduri europene însumează 78 de milioane de euro. Președintele CJ Argeș Ion Mînzînă acuză guvenul că a alocat sume pe criterii politice.
"Am tăiat acolo unde s-a putut tăia, toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean trebuie să funcţioneze. Anul acesta nu vor fi creșteri de salarii. Avem nevoie însă de bani în plus pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare. Acum calculăm de cât am avea nevoie. Nici nu vreau să mă gândesc că nu ne va fi acceptat acest împrumut. Noi căutăm ca dobânda să fie cât mai mică.  Dacă nu îl primim, închidem instituții! Dar nu va fi cazul, CJ Argeș are doar 5% grad de îndatorare. Din păcate, sumele de echilibrare la nivelul judeţelor sunt acordate pe criterii pur politice, motiv pentru care stăm să ne întrebăm de ce mai trebuie să accesăm fonduri europene dacă nu suntem sprijiniți să asigurăm cofinanțarea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.