Video! Război total pe Vila Florica între PSD și PNL

Este război total între PSD și PNL pe tema revenirii Vilei Florica - conacul Brătienilor - la Ministerul Culturii. Președintele CJ Argeș Dan Manu a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți și angajații Centrului Cultural care gestionează Vila Florica. Dan Manu s-a plâns de faptul că ministrul Culturii nu s-a arătat deschis la dialog și, în ciuda discuției purtate la un eveniment în Pitești, ministrul a anunțat în conferința de presă a PNL Argeș tot ceea ce urmează să se întâmple cu Vila Florica, cu mențiunea că aceasta va reveni la ministerul Culturii. Președintele CJ Argeș a acuzat guvernul Orban de răzbunare, pentru că pe 24 mai, în ultima zi de campania electorală pentru europarlamentare, liberalii nu au primit permisiunea organizării unui eveniment în această locație. Președintele CJ Argeș a mai subliniat că a purtat discuții cu mai mulți lideri ai PNL Argeș și unii dintre ei ar fi fost de acord să nu implice instituția într-o zonă de campanie electorală și să decaleze evenimentul.
Dan Manu l-a mai acuzat de rea-voință pe ministrul Culturii, afirmând că, deși mâine urmează a se oficializa transferul Vilei Florica de la CJ Argeș la ministerul Culturii, nu a menționat nimic despre angajații Centrului Cultural. Dan Manu a sublniat că a găsit soluții pentru ca aceștia să nu își piardă locurile de muncă.

Venit cu mai mulți colegi de partid la conferința de presă, liderul PNL Argeș și consilierul județean Adrian Miuțescu l-a acuzat pe Dan Manu de diversiune. El a subliniat că doar opt persoane sunt angajate ale Centrului, restul de 16 fiind angajați ai CJ Argeș, figurând doar pe statul de plată al Centrului de Cultură. El a mai acuzat că președintele CJ Argeș și-a trimis un reprezentant la discuțiile cu ministrul pentru a încerca să lămurească soarta Vilei Florica, în loc să se ducă personal. El susține că angajații care vor dori să rămână și fac parte din aparatul administrativ își vor păstra locurile de muncă.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat ieri, chiar la Pitești, că îi va propune premierului Ludovic Orban înfiinţarea unui muzeu naţional dedicat Brătienilor la Vila Florica de la Ştefăneşti, care revine în administrarea Ministerului Culturii.

Premierul Ludovic Orban anunţase anterior că Vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii. „Am aflat astăzi o veste pe care nu mă pot abţine să nu v-o împărtăşesc. După cum ştiţi, în acest an, pentru prima oară, pesediştii din Argeş ne-au interzis să aniversăm înfiinţarea PNL, pe 24 mai, ne-au interzis să sărbătorim această aniversare la Vila Florica. Există un Dumnezeu în toate. Vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii, pentru că se încheie perioada de dare în administrare către Consiliul Judeţean Argeş”, a precizat Orban.

Vă reamintim că Vila Florica a fost cumpărată de la moștenitorii familiei Brătienilor după ce PSD și ALDE au reușit să treacă prin Parlament prima lege destinată unei clădiri de patrimoniu (și singura de până acum). Ea a fost cumpărată de Guvern prin Ministerul Culturii, contra sumei de 1,8 milioane de euro, după care a fost cedată printr-un contract de comodat, Consiliului Județean Argeș. La vremea respectivă, exista pericolul ca Vila Florica să fie vândută unei persoane private cu care moștenitorii aveau chiar discuții avansate.

Astăzi, în ședința Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților, s-a votat proiectul de lege pentru înființarea Muzeului Național ,,Brătianu”, urmând ca în ședința de plen de săptămâna viitoare proiectul să fie supus votului. 

În altă ordine de idei, în mijlocul unor acuze reciproce privind anumite închirieri ale Vilei pentru diverse ședințe foto sau activități, au apărut și acuzele folosirii acestei locații pentru chermeze. Și, cum era de așteptat, și Manu și Miuțescu au susținut că nu au participat la astfel de chermeze. Asta deși este binecunoscut faptul că indiferent de cine a fost la guvernare sau la conducerea CJ Argeș, de-a lungul timpului, diverse persoane de la PSD, PNL sau PDL au avut chermeze în această clădire care beneficiază și de o celebră cramă unde pot fi organizate astfel de manifestări.

Sursa video: Pro Media TV

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.