Video! Târg vechi de aproape două secole la Coșești. Drum județean în lucru

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a fost astăzi, 8 noiembrie, pe teren, în comuna Coșești. Oficialul CJ Argeș a vizitat stadiul mai multor investiții realizate de primarul Nicolae Pană pe diferite axe de finanțare, investiții cofinanțate de Consiliul Judetean Arges în ultimii trei ani.

Printre investițiile vizitate s-au numărat și o serie de drumuri care sunt sau urmează să fie asfaltate. Pe DJ 731D, primarul Nicolae Pană i-a explicat vicepreședintelui Nicolaescu și elementele care trebuie remediate sau completate la lucrările de până acum.
 Pe acest drum, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș a turnat deja primul strat de asfalt, urmând ca, la momentul la care va fi turnat și cel de-al doilea strat, să fie amenajate și intrările către străzile laterale. De asemenea, se impune și realizarea, pe un scurt tronson, a unor șanțuri colectoare și amenajarea intrărilor către câteva gospodării din două puncte.
 Vicepreședintele Marius Nicolaescu a vorbit și despre prelungirea unui sector cu lungimea de aproximativ 70 de metri aflat în prelungirea DJ 731D, care face legătura cu drumul comunal din satul Jupănești, strada Miuleștilor.
Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a profitat de ocazie și, la invitația primarului Nicolae Pană, a vizitat și #târgul tradițional organizat în Lăpușani de Sfinții Mihail și Gavriil, târg care este atestat documentar în 1829. Inclusiv drumul care trece prin În zona unde este organizat târgul a fost asfaltat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.
 "La invitația domnului primar, la ceas de sărbătoare, am participat la o vizită pe raza localității Coșești. Suntem prezenți aici la un târg cu o veche tradiție care, peste 6 ani, va împlini 200 de ani de atestare documentară.
Am fost în teren la mai multe obiective pe care Consiliul Județean le are în lucru în comună, dar și obiective la care am asigurat cofinanțarea în perioada 2020-2023, inclusiv drumul de aici, din
Am fost și pe #drumuljudețean pe care Consiliul Județean l-a realizat din acel împrumut pe care l-am contractat exclusiv pentru investiții în infrastructură și dezvoltare. Cu această ocazie am trecut în revistă și o serie de probleme care s-au ivit și pe care le vom remedia.
 Asfaltarea acestor drumuri, la fel ca și susținerea altor proiecte, au fost promisiuni pe care le-am făcut în 2020, împreună cu primarul Nicolae Pană, cetățenilor din Coșești, și iată că ne-am ținut de cuvânt, iar unele proiecte au fost deja finalizate, în timp ce altele sunt în curs de realizare” - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Judetean Arges.
 "Eu vreau să mulțumesc conducerii Consiliului Județean pentru că este în permanență alături de comunitatea din Coșești și ne sprijină pentru a pune în practică aceste obiective atât de necesare. Aceste lucru se văd de câțiva ani și avem multe realizări și pot spune că acest tronson de la Jupănești de pe Drumul Județean este extrem de important pentru locuitorii și firmele din comuna noastră și nu numai. ?Sunt convins că vom primi în continuare sprijin pentru ceea ce ne-am propus și mă bucur că am înțeles cu toții că numai lucrând în echipă putem duce la bun sfârșit proiectele accesate de Primăria și Consiliul Local Coșești” - #NicolaePană, primar Coșești.
În ultimii trei ani, Consiliul Judetean Arges a sprijinit mai multe investiții în comuna #Coșești. Printre acestea se numără și:
✅Dotarea cu o pompă submersibilă complet echipată cu instalație hidraulică și electrică pentru sistemul de alimentare cu apă în satul Jupânești
✅ Instalație hidraulică a grupului pompare pentru sistemul de alimentare în cătunul Corbu
✅ Modernizare și realizare rețea de canalizare
✅ Bază sportivă
✅Locuri de joacă la școli
✅Lucrări de regularizare și amenajare gârlă în zona satului Petrești punctul "La Roșu" tronson 2
✅ Extindere iluminat public în comuna Coșești pe DC 288 A și DC 228 B
✅ Achiziționare centrală termică cu combustibil solid la Școala Gimnazială Coșești, sat Coșești
✅ Achiziționare centrală termică cu combustibil solid pentru sediul Primăriei
✅ Lucrări de termoizolare Școala Leicești
✅ Asfaltare strada DC1 Lăpușani, L=340 m, în comuna Coșești
✅ Asfaltare strada Morii L=600M, sat Păcioiu, comuna Coșeșt
✅ Asfaltare strada Miuleștilor L=130M, sat Jupânești, comuna Coșești

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.