Video! Tur de forță al unui lider argeșean alături de PSD la nivel național

În timp de liderii de la nivel județean ai PSD Argeș o țin într-o serie interminabilă de ședințe, de demisii care apoi sunt retrase sau care nu pot fi concretizate (a se vedea cazurile PSD Pitești sau pseudo-demisia viceprimarului Mihalcea de la Ștefănești), de intrigi sau de răzbunări, deputatul de Argeș Mircea Drăghici a făcut un adevărat tur de forță, fiind alături de PSD în toate deplasările avute în județele țării în campania premergătoare alegerilor europarlamentare, dar și în mecanismul de luare a deciziilor la nivel înalt. Cea mai recentă deplasare a fost la Brașov, acolo unde a avut loc un adevărat miting de susținere a valorilor europene și a guvernării PSD. Pur și simplu, la Brașov, membrii și simpatizanții social-democrați au avut curajul să iasă și să apere guvernarea PSD, guvernare care, pe alocuri, în județ, este hulltă de unii aleși pentru că, spun ei, mai rău în încurcă decât să îi ajute.

Subliniem aceste aspecte dintr-o rațiune simplă. În timp ce la centru se fac eforturi pentru mobilizare și pentru susținerea candidaților PSD la europarlamentare, în Argeș se menține starea de plafonare și sunt semnale că vor fi chiar exemple de non-combat la aceste alegeri. Pentru mulți lideri județeni, aceste alegeri par nesemnificative pentru că nu îi vizează și refuză să lupte și să susțină partidul deși devine tot mai evident că anumite reglementări sau măsuri pozitive luate de guvernare nu au putut fi puse în operă pentru că au fost atacate și blocate la Bruxelles. Iar aceste măsuri, că vor sau nu, îi vizează și pe acești aleși din care se consideră prea puternici ca să mai aibă parte de surprize. Asta deși devine tot mai evident că inclusiv în Argeș PNL și USRPlus depun eforturi să iasă din amorțează și au planuri de atac conturate deja. Este poate, și acesta un semnal pentru conducerea centrală care înțelege să sancționeze astfel lipsa de solidaritate din interiorul PSD Argeș dar și lipsa de acțiune în raport cu eforturile depuse în restul țării. Asta ca să nu se mai întrebe unii și alții de ce Argeșul nu are parte de mai mulți oameni în structurile centrale. Pentru că uneori, acești oameni nu se văd nici măcar în relația cu structura județeană, darămite cu cea centrală.

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat duminică, la un miting social-democrat care avut loc în Piaţa Sfatului din Braşov şi la care au participat mai mulţi miniştri ai partidului, că PSD este singurul partid românesc, singurul partid nefinanţat din străinătate, format din oameni normali, transmite News.ro.

„PSD este singurul partid românesc, nu este ca celelalte. Este singurul partid nefinanţat din străinătate, format din oameni normali. Nu uitaţi până după alegeri, suntem singurul partid care se bate pentru România. Suntem singurul partid care îi poate învinge pe ăştia cu sistemul lor toxic. Am venit la Braşov ca să dăm acest semnal”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Printre miniştrii prezenţi s-au mai aflat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, precum şi alţi miniştri şi lideri ai partidului, însă nu şi preşedintele acestuia Liviu Dragnea. Aceştia se află la Braşov pentru a participa la alegerile care au loc în organizaţia locală.

 


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.