Viorica, aproape să plece acasă! USR, ALDE, UDMR, PMP susțin guvernul PNL

Zilele guvernului Dăncilă sunt numărate. Ludovic Orban, premierul desemnat, anunță că a ajuns la acorduri cu ALDE, USR, PMP și UDMR. La voturile acestora pentru viitorul guvern PNL și adaugă și cele ale minorităților, altele decât UDMR. Asta înseamnă că Orban mai are nevoie de câteva voturi pentru a trece guvernul în Parlament, chiar fără voturile Pro România și fără prezența PSD (conform declarațiilor, social-democrații nu ar veni la vot în speranța că PNL nu va reuși să atingă cvorumul necesar pentru votul de învestitură). De menționat că ALDE are în acest moment 25 de parlamentari. Luni s-a anunțat în Camera Deputaților reconstituirea grupului ALDE. Se încearcă același lucru și la Senat, a confirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat după negocierile cu ALDE, PMP, UDMR și USR că este "la fel de încrezător" că "șansele de a reuși învestirea guvernului sunt foarte mari".

"Suntem practic pe drum bun. Am făcut pași serioși înainte. Sunt la fel de încrezător ca și din momentul desemnării că șansele noastre de a reuși învestirea guvernului sunt foarte mari", a anunțat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

El a mai spus că a convenit cu liderii USR, ALDE și UDMR încheierea unor acorduri. "Cu aproape fiecare formațiune politică am convenit un cadru de colaborare care va fi materializat sub forma unor înțelegeri care vor fi validate în conducerea PNL și a formațiunilor politice", a adăugat liderul liberal.

Întrebat dacă va exista o majoritate parlamentară fără voturile senatorilor și deputaților PMP, premierul desemnat a replicat: "Încă nu am finalizat negocierile. V-am exprimat încrederea în capacitatea noastră de a găsi cele mai bune soluții pentru a reuși obținerea unei majorități parlamentare".

ALDE, de exemplu, a venit cu 12 solicitări, în timp ce UDMR dorește alocarea a 6% din PIB pentru Educație.

Deși se anunțau delicate, negocierile cu USR s-au încheiat cu biene pentru Ludovic Orban, care s-a angajat să susțină în continuare doleanțele Uniunii legate în special de Justiție și votul primarilor în două tururi.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.