7 APRILIE ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII, ÎNCĂ O ZI A ASISTENȚILOR MEDICALI ÎN SERVICIUL SĂNĂTĂȚII

By Proarges.ro Aprilie 07, 2020 535

Asistenții medicali scriu în mod evident pagini importante ale istoriei profesionale, într-un context operațional extrem de dificil în care lupta acestei lumi se dă având în prima linie personalul medical.
Ziua Mondială a Sănătății este încă o zi a asistenților medicali, dusă pe frontul de luptă. De la declararea stării de urgență, într-un ritm rapid zilnic, ei își concentrează toate eforturile, toate acțiunile, toate capabilitățile profesionale, având ca prioritate absolută sănătatea și viața comunității.
Întotdeauna modești într-o ierarhie ocupațională, ghidați de viziunea și misiunea profesională, conștienți fiind de responsabilitatea esențială, asistenții medicali își demonstrează cutezanța, forța, sacrificiul de sine generozitatea, punându-se cu adevărat în serviciul argeșenilor.
În calitate de președinte al Ordinului Asistenților Medicali Argeș, într-o zi în care mesajul nostru poate are un ecou mai puternic față de alți ani, îmi exprim câteva speranțe:
Sper ca această încercare națională să evidențieze, o dată în plus, rolul vital al forței de muncă medicale în construirea rezistenței sistemelor de sănătate și a capacității de a răspunde în situații de criză.
Sper ca acest ”război” imprevizibil să ne ofere o nouă viziune în timp de pace a ceea ce înseamnă asistența medicală în era modernă.
Sper ca acest ”război” să fie pedala de accelerație a progresului privind investiția în resursa umană.
Sper ca împreună să ne putem întoarce cât mai repede la viața normală, mai buni, mai puternici, mai uniți.
Gestul simplu al tinerei polițiste de a-și arăta respectul și mulțumirea pentru personalul medical, salutul și aplauzele publice ale poliției, poliției locale, pompierilor, jandarmeriei și armatei prezentate în fața cadrelor medicale în semn de considerație și prețuire pentru profesionalismul, curajul și abnegația ”eroilor în halate albe”, sunt impresionante.
Și dumneavoastră puteți arăta aprecierea și mulțumirea pentru munca asistenților medicali, alăturându-vă campaniei inițiată de Ordinul Asistenților Medicali Argeș ”MULȚUMESC DIN INIMĂ” postând mesajele dumneavoastră de mulțumire pe rețelele de socializare, incluzând #multumescdininima, ei fiind oamenii care nu rămân acasă, punându-se în serviciul sănătății semenilor.
Parafrazând un citat celebru, nu putem schimba direcția vântului, dar putem ridica mereu pânzele pentru a ne atinge obiectivele.
Așadar, dragi asistenți medicali argeșeni, CU TOATE PÂNZELE SUS, ÎNAINTE!

Estera STĂMOIU
Președinte Ordinul Asistenților Medicali Argeș

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.