Mircea Sararescu

Mircea Sararescu

Imagini incredibile în Pitești. Câțiva piteșteni, locuitori pe strada Dumitru Brătianu, au deschis sticle de șampanie pentru a se bucura că, după un deceniu în care au stat în noroaie, strada a fost în sfârșit asfaltată. Deși au depus memorii încă de pe vremea când primar era Tudor Pendiuc, nici acesta și nici fostul primar Ionică nu i-au băgat în seamă.

Până la urmă, Cristian Gentea, criticat sau lăudat de unii, cu certitudine dă dovadă de mai mult mai multă eficiență în actul administrativ. Așa se face că deși abia dacă se împlinește anul de când a fost ales primar, strada respectivă a fost deja asfaltată. Ieri a fost făcută și recepția. Iar primăria a anunțat că până la sfârșitul anului vor fi modernizate, de asemenea, străzile perpendiculare pe Dumitru Brătianu: Ion Angelelescu și Nicolae Brânzeu, pentru care au fost transmise ordinele de începere a proiectului tehnic.

După ce în urmă cu doar două zile Sorin Cîmpeanu spunea că nu se pune problema ca școala să se desfășoare și în format online, vorbind despre prezența fizică a elevilor în școli, ministrul Educației a dat-o la întoarsă ca la lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta: modul în care se vor desfășura orele va depinde iar de rata de infectare. Noul an școlar va fi marcat de o singură noutate, cel puțin pentru moment. În unele școli, licee și facultăți, vor exista centre de vaccinare. În rest, elevii se vor întâlni cu respectarea regulilor sanitare. Purtarea măștii de protecție, respectarea distanțării fizice, aerisirea claselor, dar și testarea pentru cei care prezintă simptome. 

”Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

”Dacă totuși apare valul patru mai intens, atunci sigur se vor lua măsuri, în funcție de incidența în fiecare localitate. Se vor trece școlile pe diferite formate, jumătate la școală, jumătate acasă. Deci nu este nimic nou”, spunea și președintele Klaus Iohannis câteva ore mai târziu. 

Scandal în trafic cu final tragic la București. Scenele uluitoare au fost surprinse pe camerele video. Un motociclist a omorât un bărbat aflat pe trotinetă, în urma unei șicanări în trafic.

Un motociclist s-a șicanat cu un alt participant la trafic, pe trotinetă. I-a dat casca jos acestuia și l-a izbit de o mașină, transmite Realitatea Plus. Din păcate, bărbatul de pe trotinetă a murit în urma leziunilor suferite.

Tragedia a avut loc pe șoseaua Vitan-Bârzești din Capitală. La fața locului a ajuns o echipă SMURD, care a încercat să-i salveze viața tânărului, însă în zadar. Potrivit martorilor, motociclistul l-a urmărit în trafic pe bărbatul de pe trotinetă. La un moment dat, l-a prins și i-a dat casca jos, l-a lovit și apoi l-a izbit de o mașină. Cazul a fost clasificat drept agresiune și a fost preluat de serviciul omoruri.  Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

Familia de panda roșu de la Zoo Brașov, unică în România, a adus pe lume primii pui. Aceștia s-au născut în 18 iunie, au trecut cu bine de etapa critică de dezvoltare, iar acum se dezvoltă bine, scrie ziarul Bună Ziua Brașov. În 4 august li s-a făcut prima evaluare și au fost prezentați într-o conferință de presă. Cei doi pui sunt un mascul și o femelă. La evaluarea de miercuri, masculul avea 415 de grame, iar femela 520. ”Și cuplul pe care noi îl avem, Peggy și cu Benji (părinții celor doi pui – n.r.), sunt singurii din țara noastră. Ne bucurăm foarte mult de acest eveniment unic, pentru că acesta este un semn că lucrurile merg foarte bine, condițiile sunt propice, pentru că a avut loc această împerechere și avem acești puiuți care sunt sănătoși. Cred că cei mai fericiți suntem pentru că reușim practic să contribuim la conservarea acestei specii pe cale de dispariție”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

Soarta puilor va fi decisă la nivel european, fiind o specie pe cale de dispariție, susține viceprimarul. ”Sunt curios unde se va hotărî că vor merge acești puiuți, pentru că totul este coordonat la nivel european. (…) Despre puiuți pot să vă zic că până la vârsta de cinci luni ei voi fi alăptați, abia după aceea vor fi înțărcați, deci sunt dependenți de mamă, motiv pentru care nu vom putea să-i vedem decât atunci când vor ieși cu mama lor, lucru care se întâmplă practic undeva după două luni”, a mai spus viceprimarul.

Deocamdată, cei doi pui nu au nume, acestea urmând a fi propuse de brașoveni.

Chestorul Cătălin-Aurel Giulescu a declarat, miercuri, la Antena 3, că sunt peste 50% șanse ca în noile buletine de identitate să se revină la rubrica „sex” și să se renunțe la rubrica „gen”. În acest moment, pe cărțile de identitate este trecut sexul persoanei, masculin sau feminin. O puternică dezbatere publică s-a iscat după ce în cărțile electronice de identitate lansate în teste la Cluj-Napoca rubrica „sex” este înlocuită cu rubrica „gen”. MAI a invocat un regulament european în acest sens, în timp ce contestatarii deciziei spun că este primul pas pentru a îndeplini cerințele persoanelor transgender.
Evident, acest subiect este aproape tabu în România. Pe televiziuni abia dacă se atinge acest subiect, iar politicienii îl ocolesc cu obstinație. Culmea este că o reacție intransigentă a venit din partea unui deputat al PNL și nu al opoziției. Pavel Popescu a cricat decizia Guvernului Cîțu de a scoate tricolorul de pe noile cărți de identitate electronice și de a înlocui rubrica „sex” cu „gen” .

„Este inadmisibilă abordarea ideologică care reiese din noua carte de identitate! Să înțelegem că MAI este in avangarda revoluției culturale a genului? Oare "marșul lung prin instituții" a trecut de nivelul gardului de la fostul sediu al CC al PCR și acum a ajuns în toate cotloanele fostului sediu simbol al puterii comuniste?
Ideologia de gen nu are ce căuta pe actele de identitate ale Românilor, Români definiți prin tricolorul roșu, galben și albastru, simbolul ancestral și definitoriu al identității românești, iar nu prin vreunul din cele peste o sută de "genuri" pe care noii revoluționari totalitari ai postmodernitatii încearcă a le impune prin orice mijloace drept norma socială unei umanități tot mai agresate de aberații ideologice bizare!

Și încă ceva: Constituția României spune limpede că România este stat Național, așadar autoritățile centrale, guvernamentale în speță, sunt obligate să respecte Identitatea Națională, reprezentată de însemnele tricolorului românesc, iar nu fantasmagorica identitate de gen!”, scrie Daniel Gheorghe pe Facebook.


Generatorii de Bine, proiectul dezvoltat de Grupul CEZ în România și aflat la cea de-a 5-a ediție își propune și anul acesta să facă o schimbare pozitivă în comunitate. Cu ajutorul angajaților care s-au înscris în concurs, propunând proiecte care răspund unor nevoi reale, concursul va susține 8 idei câștigătoare din aria de activitate a companiei. Fiecare proiect reprezintă o investiție în educație, sănătate, mediu sau dezvoltare regională, având alocată suma de 5 000 euro pentru implementare.

În județul Arges, proiectul vizează investiții în sănătate și a fost propus de o angajată din departamentul Financiar. În parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare GHEPart, inițiativa a inclus achiziția a 4 aparate de detectat vene, 12 aparate de nebulizare aerosoli și 130 de seturi de lenjerii și pilote pentru Spitalul de Pmeumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului.

 „Apropierea noastră față de comunitate ne permite să fim permanent conectați la nevoile cu care aceasta se confruntă și să contribuim cu soluții pentru un viitor mai bun. Prin această investiție, marcăm un nou pas în misiunea de a asigura acces la servicii medicale, echipamente și condiții de spitalizare adecvate, cât mai apropiate de realitatea în care trăim”, a transmis Ondrej Safar – Country Manager CEZ România.

Regenerăm sănătatea pentru bine în comunitatea din județul Argeș

Echipamentele donate – aparate de detectat vene și de nebulizare aerosoli – contribuie la îmbunătățirea serviciilor medicale disponibile comunității, acestea fiind completate de seturi de lenjerii și pilote pentru asigurarea unor condiții decente de spitalizare. Datorită noilor dotări, procesul de recoltare a sângelui, dar și tratamentul căilor respiratorii superioare și inferioare sunt îmbunătățite pentru o îngrijire cât mai sigură a pacienților – de la locuitorii județului Argeș până la comunitatea din cele 14 județe din partea de sud a țării, inclusiv Municipiul București.

"Apreciem grija de care Grupul CEZ a dat dovadă față de pacienții spitalului și care s-a concretizat prin achiziția de materiale și echipamente atât de necesare activității noastre. Spitalul "Sf. Andrei" Valea Iașului este una din instituțiile care au dus lupta cu COVID-19, astfel că parteneriatul stabilit a contribuit la o mai bună îngrijire a pacienților, precum și la creșterea nivelului de confort de care aceștia au nevoie" – a fost mesajul transmis de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului din județul Argeș.

Grupul CEZ în România continuă să demonstreze că #energiavinedelaoameni și rămâne un partener de încredere al comunității în misiunea de a construi un viitor mai sigur. În luna decembrie 2020, această misiune a fost concretizată prin achiziția de echipamente medicale - un electrocardiograf și un injectomat - destinate Compartimentului de Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Argeș și dotarea acestuia cu o nouă mașină de spălat profesională.

S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL aniversează, astăzi, 11 ani de activitate continuă și progres constant. În toată această perioadă scopul principal al societăţii a fost reprezentat de prestarea serviciilor de calitate pentru comunitate şi dezvoltarea continuă într-o piaţă concurenţială. Astfel, s-au înregistrat transformări importante atât la nivelul societăţii, în ceea ce priveşte domeniul de activitate sau nivelul de profesionalizare al personalului, cât şi la nivelul oraşului din punct de vedere urbanistic şi utilitar.

La ceas aniversar, domnule director Nicolae Tudose, ca reprezentant al acestei frumoase societăți, permiteti-mi să vă felicit pentru munca depusă și să vă urez mult succes în continuare, cu certitudinea că roadele eforturilor dumneavoastră se vor reflecta în continuare, în viata cetățenilor comunității – principalii beneficiari ai serviciilor pe care le-ați implementat și dezvoltat în cei 11 ani, alături de echipa dumneavoastră!

Trebuie să menționăm că dezvoltarea oraşului Mioveni şi sprijinul nemijlocit al autorităţilor publice locale au reprezentat cadrul propice pentru extinderea paletei de servicii prestate de S.Ed.C. fapt care a dus la crearea unor noi locuri de muncă, valorificarea şi modernizarea serviciilor de utilitate publică, dezvoltarea și modernizarea utilajelor și a echipamentelor tehnice.

Serviciile prestate se regăsesc în următoarele domenii de activitate: iluminat public, întreținerea și administrarea domeniului public (parcuri, spaţii verzi, mobilier stradal), sistematizarea circulaţiei, distribuţie apă, epurarea apelor uzate şi menajere, salubritate, ecarisaj, alimentaţie publică, administrare baze sportive și zone de agremet (Bazinul de Înot, Baza de Agrement Bemo, Zona de Picnic de la Făget, Baza Sportivă Catillaz), administrarea cimitirelor de pe raza oraşului, servicii de transport, stație ITP și Service Auto.

Din anul 2010 și până în prezent, S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a demonstrat cetățenilor orașului că este un partener de nădejde, responsabil și de încredere pentru comunitatea în care își desfășoară neîntrerupt activitatea, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7!

Primarul Cristian Gentea și-a exprimat din nou nemulțumirea față de atitudinea mai multor jucători de la FC Argeș, după debutul dificil pe care echipa îl are în acest sezon. După egalul de la Mediaș, primarul Piteștiului le-a dat ca exemplu jucătorilor FC Argeș pe cei de la Mioveni, care au reușit să învingă în deplasare, chiar dacă au salarii și bonusuri considerabil mai mici decât la gruparea alb-violetă. La conferința de primărie, care a precedat debutul BRD ARGEȘ OPEN – Wheelchair Tenis, competiție internațională destinată persoanelor cu dizabilități, Cristian Gentea le-a dat ca exemplu, de această dată, determinarea unei sportive cu dizabilități din Japonia care a venit mai devreme în Argeș pentru a se acomoda și s-a antrenat zilnic câte șase ore, indiferent de temperatura de afară. ”Să învețe de la astfel de sportivi, nu să întrebe doar de bani și de prime”, a conchis Cristian Gentea.

 

 

 

Distribuţie Oltenia anunţă o nouă întrerupere în alimentarea cu energie electrică, la Mioveni, pentru ziua de sâmbătă, 7 august, astfel:
09:00 - 16:00 PTAB 20 kV PLUS LIDL MIOVENI
09:00 - 16:00 PTCZ 20 kV CKD MIOVENI
09:00 - 16:00 PTAB 20 kV 2 LIDL MIOVENI
09:00 - 16:00 PTA 20 kV APULUM
09:00 - 16:00 PTCZ 20/0.4 CKD
09:00 - 16:00 PTA 20 kV FINERES EVENTS
09:00 - 16:00 PTA 20 kV PECO COLIBAȘI
09:00 - 16:00 PTA 20 kV AUTOTURISME 2
09:00 - 16:00 PTAB 20 kV BAZIN ÎNOT COLIBAȘI
09:00 - 16:00 PTAB 20 kV SALA SPORTURILOR MIOVENI.
Lucrările pot fi reprogramate, în situaţia în care condiţiile meteo sunt nefavorabile.
Informaţii actualizate despre programul acestor lucrări pentru săptămâna în curs sunt disponibile la adresa www.distributieoltenia.ro.
 

Luni, 02 august 2021, vicepreședintele Adrian Dumitru BUGHIU s-a întâlnit cu judocanul Alexandru Raicu.
Sportivul, legitimat la Clubului Sportiv Municipal Pitești și FC Argeș, ne-a reprezentat, în acest an, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind primul argeșean care s-a calificat la jocurile olimpice la disciplina judo. Alături i-au fost cei doi antenori Corneliu Pălărie și Valentin Ioniță.



Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.