În condițiile în care România rămâne printre puținele țări din UE unde asimptomaticii nu sunt internați la domiciliu pentru tratament,numai în acest weekend, peste 20 de bolnavi COVID-19 au fost transferați în spitale din alte județe pentru că nu ai sunt locuri în spitalele din județul nostru.
Informare disperată care vine dinspre principalul spital în lupta anti-COVID-19 din Argeș. Conducerea Spitalului Mioveni a transmis, pe 23 iunie, Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență că din data de 6 iulie nu va mai putea desfășura activitatea pentru că expira detașările medicilor și asistenților medicali, iar aceștia nu mai vor să lucreze cu bolnavii COVID-19.
Luni dimineață, la ora 10, Comitetul JudeÈ›ean Pentru SituaÈ›ii de Urgență se întruneÈ™te pentru a găsi soluÈ›ii la această situaÈ›ie.Â
Prefectul Emanuel Soare, care este în această calitate și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, susține că încă se depun eforturi pentru convingerea medicilor să își prelungească detașarea. Ca soluție alternativă, pacienții vor fi transferați în alte spitale din județ sau chiar din alte județe.
"Încă nu a început transferul pacienților de la Mioveni. Căutăm permanent locuri libere în spitale. Vor urma cele de pneumofiziologie. Transferăm asimptomaticii în centrul de izolare și tratament. Când rămânem fără locuri, prin CJCCI obținem acordul CNCCI și transferăm în alte județe. Dacă ai un pacient cu COVID, ai blocat tot salonul. Nu putem aplica matematic pacientul și patul", a precizat prefectul Soare.
 "Spitalul COVID, amenajat în corpul vechi al spitalului Mioveni, funcționează cu 30 de persoane delegate în special din SJUP, iar Spitalul Orășenesc Mioveni a asigurat 47 de persoane. Conform adresei urgente, actualul cadru legislativ nu permite delegare fără acordul persoanei respective, iar conducerea spitalului Mioveni face apel că dacă nu se va asigura personalul medical pentru a îngriji pacienții în condiții de siguranță, să existe sprijin pentru transferul pacienților către alte spitale COVID din zonă.
 Această secție cu compartiment ATI integrat funcționează cu personal de specialitate delegat de la spitalele din Argeș în timpul stării de urgență, completat cu medici, asistenți, infirmiere, îngrijitoare și brancardieri ai Spitalului Orășenesc Mioveni.
ÎNCEPÂND DE LUNI, 06.07.2020, DACĂ NU SE IAU MĂSURI URGENTE, NU VOM MAI PUTEA ASIGURA FUNCȚIONAREA PE COMPARTIMENTUL ATI, ÎN URMA EXPIRĂRII DETAȘĂRILOR MEDICILOR ȘI ASISTENȚILOR ATI
ÎNCEPÂND CU DATA DE MIERCURI, 1.07. 2020, ÎNCETEAZĂ DELEGAREA PERSONALULUI MEDICAL PENTRU SECȚIA BOLI INFECȚIOASE - MEDICI ȘI ASISTENȚI MEDICALI DETAȘAȚI ȘI PÂNĂ ÎN ACEST MOMENT NU EXISTĂ O ALTĂ GARNITURĂ COMPLETĂ DE ASISTENTE CARE SĂ ACCEPTE SĂ FIE DELEGATE
Întrucât Spitalul Mioveni a intensificat activitatea medicală în spitalul nou, pentru celelalte categorii de pacienți non-COVID, nu mai dispune de personal calificat suficient pentru a asigura continuitatea, atât în ceea ce privește asistente ATI, cât și infirmiere și îngrijitoare.
Până la data trimterii acestei adrese urgente, acum o săptămână, la Mioveni au fost tratați 162 de pacienți cu COVID-19, din care 137 au fost vindecați, 10 transferați, 15 decedați și 69 încă internate.
În compartimentul ATI au fost 34 de pacienți critici, iar în laboratorul PCR s-au efectuat 4156 de teste la 3824", se arată în adresa Urgentă trimisă de spitalul Mioveni către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
 Â
Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.