Câmpulung. Elev de la Dinicu Golescu, aur la informatică la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015

By Iulie 12, 2015 22525

Olimpicii români au cucerit zece medalii (trei medalii de aur, cinci medalii de argint şi două medalii de bronz), la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 - 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federaţia Rusă). Elevii români au fost premiaţi la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematică, informatică şi fizică. Printre medaliații cu aur se numără și un elev din Argeș. Mai exact, din Câmpulung, de la Colegiul Național Dinicu Golescu. Este vorba despre Andrei Costin Oncescu, care a plasat colegiul din Câmpulung în topul celor mai bune din țară.
 
Pe discipline, rezultatele sunt următoarele:
 Chimie: o medalie de aur cu punctaj maxim (Cristian Robert Râclea/clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" din Galaţi) şi două medalii de argint (Maria Velicu/clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Fîrţală/clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ). Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedentă.
Matematică: două medalii de bronz (Andreea Dima/clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Tudor Vianu" din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică/clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
Informatică: două medalii de aur (Darius Marian/clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Costin Oncescu/clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel), respectiv o medalie de argint (Vlad Mihai Rochian/clasa a X-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).
Fizică: două medalii de argint (Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
 
La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenţi din 6 ţări.
 
Lotul olimpic revine în ţară luni, 13 iulie, ora 12:40 AM (ora aterizării cursei Air Berlin 8272), pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.