Cererea de finanțare a Proiectului Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 în cadrul SJUP, admisă

Proiectul Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a ajuns în etapa precontractuală, după ce cererea instituției a fost admisă, în urma evaluării administrative, tehnice și financiare. Datorită managerului instituției, c.j. Molfea Adriana, care a reușit să mobilizeze personalul, unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente, aparatură și instrumente medicale specifice COVID-19. Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană este de 42,445,108.79 lei, anunță reprezentanții Spitalului Județean.
          Din dorința de a continua lupta cu virusul SARS CoV 2 și de a crește capacitatea instituției de a răspunde în timp util și eficient la criza Covid-19, prin asigurarea dotărilor necesare managementului pacienților infectați și restrângerii răspândirii noului coronavirus în rândul personalului angajat și al pacienților non-covid, managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești și echipa de implementare a proiectului au întreprins toate demersurile necesare. Astfel, rezultatele sunt cele scontate. Cererea depusă către Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a fost admisă. Comisia de analiză a constatat că sunt îndeplinite toate criteriile acordării de finanțări nerambursabile, proiectul fiind cotat cu 98 de puncte din totalul de 100.
          Ca urmare a acestui proiect, sunt prevăzute investiții care să completeze dotările existente, absolut necesare managementului pacienților COVID-19. Se vor achiziționa: aparatură imagistică necesară identificării complicațiilor asociate Covid 19, aparatură pentru intervenții terapeutice, aparatură pentru monitorizarea continuă a funcțiilor vitale, paturi necesare tratării pacienților COVID-19, cărucioare, tărgi, substanțe pentru decontaminare, dezinfectanți, echipamente de protecție.
Spitalul Județean de Urgență Pitești este unitate suport pentru gestionarea pacienților COVID -19.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.