Cinci copii internați cu COVID la Terapie Intensivă la spitalul Grigore Alexandrescu. Simptome diferite

By Alice Vijac August 24, 2021 243

 Diana Antăluţă, medic de boli infecţioase la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, a declarat pentru News.ro că 8 copii infectaţi cu COVID-19 sunt internați în spital, iar 5 sunt internaţi pe secția ATI, cu forme severe de boală. Ea a menționat că simptomatologia este diferită față de cazurile de până acum și a făcut apel la părinți să nu recurgă la tratamente pentru copii infectați fără să consulte înainte un medic specialist sau măcar medicul pediatru.
Potrivit medicului, cei 5 copii internați la ATI au vârste cuprinse între 3 zile şi 17 ani, iar cel mai mic pacient este o fetiţă, care nu are comorbidităţi. „Acum sunt internaţi 8 copii cu COVID în unitatea sanitară. Ei sunt pe secţia-tampon COVID. În saloanele de terapie intensivă avem internaţi 5 copii, şi în saloanele de pe secţie, 3. În principiu, ei sunt cu comorbidităţi, sunt internaţi prin secţiile de pediatrie, şi prin secţiile de chirurgie, pentru că avem şi pacienţi chirurgicali”, a afirmat Diana Antăluţă.
Medicul infecționist a adăugat că în ultimele două săptămâni au început să fie mai multe cazuri de COVID-19. „Nu pot să estimez absolut nimic pentru perioada imediat următoare, depinde de foarte multe variabile. Mi-aş dori să nu fie mulţi copii internaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2”, a precizat aceasta pentru News.ro Simptomatologie diferită în cazul copiilor, în valul 4 Medicul Diana Antăluţă spune că medicii se confruntă acum cu simptomatologie respiratorie în cazul copiilor infectaţi, ceea ce este diferit faţă de celelalte valuri pandemice, când simptomatologia a fost cu preponderenţă digestivă. „Sunt copii cu simptomatologie respiratorie, tuse, febră, rinoree. Faţă de celelalte valuri, când au fost majoritar cu simptomatologie digestivă, acum sunt majoritar cu simptomatologie respiratorie. Părinţii vin la spital atunci când simt că nu se pot descurca acasă cu febra, cu tusea, nu vin prea târziu”, a explicat medicul. Specialistul i-a sfătuit pe părinţi să-şi vaccineze copiii, pe cei cu vârsta de peste 12 ani, dar să se vaccineze şi ei, pentru a nu-i expune.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.