Doliu în lumea medicală! Unul din cei mai reputați medici primari în chirurgie generală a murit!

By Alice Vijac August 13, 2021 217

Colectivul Spitalului Orășenesc Mioveni anunță cu durere trecerea în neființă a domnul doctor Gabriel Tintărescu, în urma unei scurte dar grea suferințe provocate de o boală necruțătoare.

Cu profund regret, exprimăm sincere condoleanțe familiei și celor care i-au fost dragi și apropiați.

Respect și amintire luminoasă pentru cel care a fost dr. Gabriel Țintărescu, medic primar Chirurgie Generală.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni

O carieră prodigioasa încununată la Spitalul Mioveni

Absolvent al Facultății de Medicină Generală, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București (1979-1985), dr. Țintărescu se bucură de o vastă experineță în sistemul medical, atât în sectorul de stat, cât și în mediul privat.
Experiența profesională:
2018 – prezent: Medic primar chirurgie generală Spitalul Orășenesc Mioveni.
2014 – 2017 Director Executiv Centrul Medical Sanconfind, Poiana Câmpina / Medic primar chirurgie generală, laborator de imagistică cu CT, MRI, Tomosinteza, Radiologie digitală, Ultrasonografie 4D.
2007-2008 Director Executiv Autoritatea de Sănătate Publică Prahova.
2006 – 2007 Manager Spitalul de Psihiatrie Voila-Câmpina.
1997 – 2006 Medic primar chirurgie generală – Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, clinica III și clinica II.
1994 – 1997 Medic specialist chirurgie generală – Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, clinica III.1990-1994 Curs de rezidențiat în chirurgia genarală – Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, clinica I.

În cei 16 ani petrecuți în cadrul Spitalului Floreasca, a efectuat peste 3500 de intervenții din mai toată sfera chirurgiei generale și aproape 1000 intervenții chirurgicale laparoscopice.
1990 – 1994 Director Centrul de Documentare medicala „Dr. Dimitrie Nanu” .
1985 – 1990 Medic stagiar la Spitalul Orășenesc Oltenița. A efectuat multiple stagii de pregătire în medicină internă, pediatrie, chirurgie, bilo infecto-contagioase, ginecologie și obstetrică, precum și specializări în Tehnici generale în laparoscopie – Colecistectomia laparoscopică, Tehnici avansate în chirurgia laparoscopică, Tehnici miniminvazive în vederea realizării anastomozelor digestive, Patologia Pancreasului-Cancerul de pancreas, Pancreatita acută și cronică etc.
A efectuat serviciul de medic pe ambulanță prin gărzi în cadrul Serviciului de Ambulanță al Municipiului București. În perioada 1994-2006 a îndrumat și pregătit numeroase serii de medici rezidenți de chirurgie generală și de alte specialități, prin cursuri practice de chirurgie abdominală de urgență și traumatologie.
A fost acceptat să efectueze un curs de pregătire la clinica de Chirurgie din Heidelberg, Germania unde se află și Centrul European de Pancreas. Această experiență s-a transformat într-o colaborare prin intermediul căreia s-au pus bazele unei “punți interdisciplinare Heidelberg – București, care are în vedere sprijinul Universității din Heidelberg în pregătirea de specialiști și cercetători în domeniul patologiei pancreatice.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.