ESTERA STĂMOIU, Președintele OAMGMAMR ARGEȘ: ,,Doar împreună putem să punem punct sacrificiilor! Să ne vaccinăm! Astăzi!

By Pro Arges Noiembrie 11, 2021 188

Toate autoritățile argeșene, atât din domeniuladministrativ, cât și medical, au un mesaj comun înfavoarea vaccinării. Toate măsurile întreprinse, avândca obiectiv creșterea ratei de vaccinare, au dat  rezultatepozitive. Astfel, numărul tot mai  mare de persoanecare s-au vaccinat, în ultimele  săptămâni, a generat o scădere semnificativă  a ratei de incidență a Covid-19,dar nu suficientă. Încă astăzi avem 230 cazuri nouconfirmate în ultimele 24 ore, 9 persoane decedate, 34 persoane la ATI, 543 persoane internate.

Este incontestabil faptul accelerarea vaccinării a redus impactul pandemiei asupra populației. De aceeaeste vital continuăm ne vaccinăm. 

Președintele Ordinului Asistenților Medicali FilialaArgeș, Estera Stămoiu, și-a exprimat solidaritatea cu toți cei care, în această perioadă, fac tot ce este posibilpentru salvarea cât mai multor vieți.

,,De aproape doi ani asistenții medicali muncescdiferit. De aproape doi ani, asistenții medicali au transformat locul de muncă în a doua casă sau, maibine zis, în prima casă. De aproape doi ani, duc  războicu un virus ucigaș, se luptă pentru viață. Fiecareasistent medical și medic se află într-o luptă continuăpentru fiecare gură de oxigen. Este o luptă inegală și, zilnic, numărul celor decedați ajunge la cifre încădramatice. Și  suferința umană pare nu se maisfârșesteȘi trăirile asistenților medicali, ca răspuns la suferința umană,  au un impact profund. Ascultându-le mărturiile emoționante aud frecvent: <<Încă am putere îngrijesc pacienții, dar nu mai pot văd atâtasuferință, nu mai pot văd cum mor pacienții>>.

Aceasta este scurta imagine a ceea ce trăim. Șiacesta este momentul în care trebuie ne unim forțelepentru a ne salva, pentru a sfârși suferința. Este necesar înțelegem , pentru a reuși învingem pandemiade coronavirus,  putem facem fiecare dintre noi ceva: ne vaccinăm! Din grijă pentru sănătatea noastră șidin grijă pentru toți semenii.               

Trăim la extreme, divizați în funcție de opinii, și, întimp ce asistenții medicali și medicii își riscă propriilevieți pentru a le salva pe ale pacienților, sunt voci carecontestă eficacitatea vaccinului. Este trist ce se vede înoglinda realității, dar timpul ne presează și doaracționând  putem contribui  la evitarea pierderilor de vieți omenești.  

         Ca om, ca asistent medical, dar și ca lider al asistenților medicali argeșeni, pledând pentru prevenție, pledând  pentru vaccinare, pledez de fapt pentru viață.

    Este absolut indispensabil să ne îndreptăm  atenția  către mesajul medicilor, al asistenților medicali a căror epuizare se apropie de limită, dar a căror determinare pentru a vindeca  este inepuizabilă. Au căutat necontenit surse și resurse, s-au sprijinit unii pe alții, și-au suplimentat, voluntar, orele de muncă și sunt forțați de împrejurări să își desfășoare activitatea în condiții grele, captivi în costumele de protecție .

Ce ne revine nouă de făcut? Să îi sprijinim! Să le fim solidari pentru ca dedicarea și truda lor să nu se irosească zadarnic. Să ne vaccinăm pentru a nu ajunge suferinzi pe un pat de spital cu șanse incerte de supraviețuire! Să ne vaccinăm pentru a nu le fi și noi povară celor atât de istoviți! Avem dovada incontestabilă că vaccinarea scade semnificativ incidența bolii. Avem fapte, nu vorbe!

Să ne vaccinăm pentru a nu aglomera un sistem de sănătate la care nu mai au acces cei cu alte afecțiuni la fel de grave și care au nevoie urgentă de tratament!

Știm cu toții că de ajutorul, promptitudinea și profesionalismul medicilor și asistenților medicali depind multe vieți, depinde sănătatea noastră.

       În timp ce alte țări se pregătesc se întoarcă la un trai normal sau deja s-au întors, România încă duce o luptă grea. Adresez tuturor argeșenilor un mesaj de solidaritate: Doar împreună putem punem punctsacrificiilor! ne informăm corect, avem încredereîn specialiști! Să ne vaccinăm! Astăzi!.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.