Estera Stămoiu, prezentă la Consiliul Național al Ordinului Asistenților Medicali din România

By Proarges.ro Martie 06, 2019 1248

 În perioada 04-05 martie 2019 s-au desfășurat, la Băile Felix, lucrările Consiliului Național al Ordinului Asistenților Medicali din România, la care a participat Estera Stămoiu, președintele filialei Argeș.
Încă din deschiderea lucrărilor, președintele Mircea Timofte a adresat un mesaj emoționant, plin de căldură și apreciere, tuturor asistentelor medicale, urându-le o primăvară frumoasă, cu împliniri personale și profesionale, pe măsura aspirațiilor.
Alături de conducerea Ordinului și de președinții fililelor județene, s-a aflat secretarul de stat, dr. Cristian Grasu.
Pe agenda de lucru a consilierilor naționali au fost teme relevante pentru profesia de asistent medical, respectiv: educația profesională continuă, procedurile de practică pentru asistenții medicali, dosarul de îngrijire, POLMED-proiect finanțat prin POCA.
Privind educația profesională continuă, s-a subliniat necesitatea întăririi colaborării între Ordin și unitățile sanitare, care au responsabilitatea elaborării programelor anuale de formare profesională, având principal scop creșterea gradului de pregătire profesională al asistenților medicali, cât și a calității actului de îngrijire.
Procesul de revizuire a procedurilor de practică pentru asistenții medicali este într-un stadiu avansat, fiind deja 110 proceduri revizuite, urmând ca în perioada următoare să se finalizeze acest proces.
Ghidul de elaborare a dosarului de îngrijire a fost finalizat de grupul de lucru constituit la nivelul Ordinului în acest scop, documentul a fost transmis ANMCS și poate fi consultat de cei interesați.
”Suntem permanent preocupați de reglementarea exercitării profesiei noastre, astfel încât statutul asistentului medical să fi clar definit. Atât procedurile de practică, cât și dosarul de îngrijire sunt esențiale pentru practica asistentului medical. Sunt procese de elaborare complexe, de durată, de maximă responsabilitate și avem satisfacția că-n mare parte am reușit finalizarea lor.”, a declarat Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.