Important! Agenţia Europeană a Medicamentului anunță că vaccinul cu o singură doză, cum e cel de la Johnson&Johnson, NU protejează de tulpina indiană

Administrarea a două doze de vaccin este esenţială pentru protejarea contra variantei Delta a coronavirusului, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), solicitând statelor membre ale Uniunii Europene să îşi accelereze programele de vaccinare, informează AFP.

"Datele preliminare sugerează că cele două doze de vaccin contra COVID-19 (...) sunt necesare pentru a asigura o protecţie adecvată împotriva variantei Delta", a declarat EMA într-un comunicat.

"Respectarea programului de vaccinare recomandat este esenţială pentru a beneficia de cel mai înalt nivel de protecţie", a adăugat agenţia.

 

Varianta Delta a coronavirusului va reprezenta 90% din cazurile de COVID-19 până la sfârşitul lunii august, a estimat într-un comunicat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Cu toate acestea, potrivit ECDC, în peste zece ţări ale Uniunii Europene, circa 30% dintre persoanele cu vârsta peste 80 de ani nu au finalizat încă programul de vaccinare recomandat.

"Este esenţial ca statele să îşi accelereze programul propriu de vaccinare, inclusiv administrarea de doze secundare atunci când acest lucru este recomandat şi, de asemenea, să completeze lacunele şi să frâneze, cât de repede posibil, oportunităţile de apariţie a variantelor", a subliniat EMA.

Autoritatea europeană cu rol de reglementare recomandă administrarea a două doze în cazul vaccinurilor Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna) şi Vaxzevria (AstraZeneca).

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.