Lansarea proiectului “Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă - POLMED”

By Proarges.ro August 06, 2018 1035

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), în calitate de beneficiar, implementează începând cu data de 28 iunie 2018, proiectul “Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă - POLMED” (Cod SIPOCA 169/ Cod SMIS 111787).

Proiectul, co-finanțat din europene, se va implementa pe o perioadă de 16 luni, respectiv iunie 2018 – octombrie 2019, și are o valoare totală de 999.853,36 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 979.856,29 lei, iar contribuţia Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România fiind de 19.997,07 lei.
Obiectivul principal al proiectului constă în dezvoltarea unui set de valori profesionale fundamentale pentru asistenți medicali și moașe, în beneficiul relației personal medical-pacient. Obiectivele secundare ale acestuia urmăresc creșterea capacității organizației de a formula propuneri de politici publice în sectorul medical și derularea unui proces participativ de elaborare a unei propuneri de politică publică alternativă care face referire la profesiile de asistent medical și moașă.

De asemenea, proiectul include realizarea unei anchete a situației actuale din România referitoare la valorile profesiilor de asistent medical și moașă prin implicarea a 200 de asistenți medicali și moașe selectați la nivel național, precum și instruirea unui număr de 45 de asistenți medicali și moașe în conceperea și evaluarea de politici publice.

Dezvoltarea unei politici publice alternative promovată și acceptată cu privire la valorile profesiilor de asistent medical și moașă reprezintă rezultatul final așteptat al proiectului.

,,Pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor asumate, filiala noastră se va implica și sunt convinsă că își va aduce contribuția în activitățile prevăzute în proiect. Era nevoie de implementarea unui astfel de proiect privind valorile fundamentale ale profesiilor de asistent medical și moașă care să ghideze asistentul medical în relația cu pacientul, îmbunătățind-o pe cea existentă, asigurând astfel creșterea calității îngrijirilor medicale furnizate de asistenții medicali” a declarat președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș, Estera Stămoiu.                       .

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.