Ministrul Sănătății și cel al Educației vin la Pitești de 1 Iunie!

Subiecte de natură medicală vor fi dezbătute vineri, 01 iunie, de la ora 10:00, în cadrul unei conferințe ce va avea loc la Consiliul Județean Argeș. De 1 Iunie, la Pitești vor veni ministrul Sănătății și cel al Educației pentru a discuta despre neceistatea reintroducerii în școli a educației pentru sănătate.
Pornind de la deviza ,,Un copil educat este un copil sănătos”, în cadrul conferinței va fi adusă în discuție, printre alte subiecte, necesitatea introducerii în curricula școlară a orelor de educație sanitară. 
„Ideea este de a putea breveta în curricula de învățământ, începând de la clasa 0 până la clasa a 12-a, obligativitatea de a se preda în școli educația pentru sănătate. Copiii trebuie să știe cum să se spele pe mâini, la ce se pot aștepta de la consumul de stupefiante etc. (...) Cred că este de maxim interes și acest aspect. Ne plângem că avem minore care sunt gravide, că igiena lasă de dorit”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.
 
Un alt subiect care va fi atins va fi acela al rezidenților. Formăm anual mii de tineri medici. Mulți pleacă, iar cei care rămân sunt concentrați în centrele universitare. Care sunt soluțiile pentru a pregăti medici pentru toată România? Cum pot autoritățile publice locale să încurajeze tinerii medici? Ce pot face autoritățile publice locale și naționale? La acestea vor încerca să găsească răspunsuri invitații. 
 
Multe personalități de seamă vor lua parte la eveniment. Printre invitați se regăsesc și Ec. Sorina Pintea - Ministrul Sănătății și Prof. Univ. Dr. Ing. Valentin Popa - Ministrul Educației Naționale. Sunt invitați și  Prof. Liviu - Marian  POP - Presedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului României; Prof. Univ. Dr. Laszlo Attila - Preşedintele Comisiei de Sănătate Publică din Senatul României; Prof. Dr. Camelia GAVRILĂ - Preşedintele Comisiei  pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaților; Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel - Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”;  Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila - Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul regional al Europei în cadrul Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății; Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu - Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”; Conf. Univ. Dr. Corneliu Florin Buicu - Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților;  Prof. Univ. Dr. Mircea Beuran – Președintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Prof. Univ. Dr. Daniela Bartoș - Șef Clinica de Medicină Internă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca; manageri de spital din întreg județul Argeș, dar și rectorii celor două universități din Pitești, precum și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.