OAMGMAMR ARGEȘ: 4-8 Aprilie 2022 - SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A LUCRĂTORILOR DIN SĂNĂTATE

By Pro Arges Aprilie 04, 2022 196

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit ca evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Sănătății, marcată anual la data de 7 aprilie, să se desfășoare, în perioada 4-8 aprilie, sub denumirea Săptămâna Mondială a Lucrătorilor din Sănătate 2022. Tema propusă de specialiști pentru aceste evenimente este ,,Construirea mai bună a forței de muncă din domeniul sănătății”.
Primul eveniment din seria celor programate pentru această perioadă se va desfășura online, astăzi (n.r. 4 aprilie), între orele 14.00-15.00 (https://who.zoom.us/webinar/register/WN_eNotqZEfS76zOTl5UnwOkw).
Webinarul va cuprinde lansarea Cadrului Global de Competență și Rezultate pentru UHC prin care OMS ,,stabilește abordarea recomandată a educației bazate pe competențe a lucrătorilor din domeniul sănătății, concentrându-se pe acele competențe și alte rezultate ale educației pentru lucrătorii din domeniul sănătății din asistența medicală primară, cu un parcurs de formare preliminară de 12-48 de luni. Cadrul global de competențe și rezultate pentru UHC este conceput cu un accent pe nevoile de sănătate a populației, oferind, prin urmare, o abordare puternică prin care să se alinieze strategiile educaționale în raport cu contextul, sistemele de sănătate și nevoile de sănătate a populației”.
Nevoia de educație medicală continuă și de investiție în resursa umană a fost preocuparea constantă Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș.
,,Am experimentat evenimente care ne-au încercat la modul cel mai dificil, am forțat limite și am văzut care ne sunt vulnerabilitățile. Pentru a optimiza serviciile oferite de asistenții medicali trebuie investit permanent în educația acestora, în perfecționarea profesională. Trebuie să ne unim forțele, deopotrivă formatori și angajatori, pentru a asigura suportul educațional continuu al asistenților medicali pe care îi reprezentăm. Doar investind calitativ în pregătirea profesională se justifică să avem așteptări pe măsura investițiilor. Săptămâna Mondială a Lucrătorilor din Sănătate reprezintă un bun prilej de a atrage atenția asupra acestei necesități de a răspunde nevoilor de sănătate ale populației. Investițiile în educație, dezvoltare profesională continuă, bunăstare și siguranța muncii sunt condiții importante pentru atragerea și păstrarea profesioniștilor din domeniul sănătății și îngrijirii.
Fac, și pe această cale, un apel către factorii de decizie din domeniul medical care au posibilitatea să susțină perfecționarea profesională a asistenților medicali argeșeni, având convingerea că investind în forța de muncă, de fapt investesc în sănătate, fapt ce va conduce la un sistem de sănătate mai puternic, mai performant, mai rezistent” a subliniat Estera Stămoiu, președintele OAMGMAMR Argeș.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.