Operatie in premiera la Spitalul Mioveni

Premieră înregistrată la Spitalul Orășenesc Mioveni, unde a fost efectuată prima operație de angioplastie, care a constat „în reconstrucția arterei iliace, pe o suprafață de 15 cm”. Operația a fost realizată de o echipă coordonată de medicul Horia Trăilă, care este și managerul spitalului.
„Astfel, Spitalul Orășenesc Mioveni devine o opțiune sustenabilă și o variantă la nivel județean sau regional pentru proceduri la nivelul aparatului cardiovascular și intervențiile de reconstrucție a vaselor de sânge, prin compartimentul de chirurgie vasculară și laboratorul de angiografie”, a transmis primarul Ion Georgescu pe pagina sa de Facebook.

Despre Angiografie

„Angiografia este, în general, o procedură sigură și fără durere. Angiografia poate fi utilizată pentru a ajuta la diagnosticarea sau investigarea diferitelor afecțiuni care afectează vasele de sânge:
– ateroscleroza (îngustarea arterelor), riscul de a avea un accident vascular cerebral sau un atac de cord;
– boala arterială periferică (reducerea alimentarii cu sânge a mușchilor picioarelor);
– un anevrism cerebral (când peretele arterial este slăbit, apare ca o umflatură pe traiectul unei artere cerebrale care irigă creierul;
– angina pectorală/cardiopatie ischemică (durere toracică care apare atunci când alimentarea cu sânge a mușchiului cardiac este restricționată);
– cheaguri de sânge sau embolie pulmonară (un blocaj în artera care alimentează plămânii);
– o blocare a alimentarii cu sânge a rinichilor.
Angiografia poate fi realizată folosind:
– CT – tomografie computerizată
– Catetere si raze X
– RMN – imagistică prin rezonanță magnetică”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Municipiului Mioveni

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.