ORDINUL ASISTENȚILOR MEDICALI ARGEȘ: CAMPANIA ,,NURSES FOR PEACE”

By Pro Arges Martie 04, 2022 143

Ieri, 3 martie, Consiliul Internațional al Asistentelor (ICN) a găzduit un webinar cu lideri europeni ai asistenților medicali din România, Ucraina, Ungaria, Moldova, Polonia și Slovacia, tema abordată fiind criza din Ucraina.

Participanții și-au exprimat solidaritatea și sprijinul pentru asistentele medicale și poporul Ucrainei într-un mesaj de unitate din partea asistentelor din întreaga lume.

În urma întâlnirii, ICN, Federația Europeană a Asociațiilor Asistenților Medicali (EFN) și Forumul European al Asociațiilor Naționale de Asistente și Moașe (EFNNMA) au emis o declarație comună în care condamnă ferm invazia rusă a Ucrainei, perturbarea serviciilor de sănătate și atacurile asupra asistenței medicale. ICN, EFN și EFNNMA cer încetarea imediată a focului, încetarea tuturor ostilităților și începerea negocierilor diplomatice intensificate pentru a asigura pacea.

Intitulat ,,#NursesforPeace – Ukraine and the nursing response , webinarul a avut ca scop reunirea liderilor europeni din asistența medicală pentru a împărtăși informații și a decide cu privire la acțiuni de salvgardare a asistentelor medicale și a altor lucrători din domeniul sănătății, protejarea instalațiilor și proviziilor și asigurarea accesului la ajutorul umanitar.

Pe lângă declarația comună, ICN a lansat  campania ,,#NursesforPeace” în solidaritate cu asistenții medicali din Ucraina și încurajează susținătorii campaniei să posteze fotografii cu ei înșiși ținând bannere pe rețelele de socializare folosind eticheta #NursesforPeace.

Președintele ICN, Pamela Cipriano, a declarat: „Nu mai trebuie pierdute vieți. Sub bannerul #NursesforPeace vom continua să folosim toate căile disponibile pentru a sprijini eforturile umanitare atât în ​​Ucraina, cât și în țările ei limitrofe, unde asistenții medicali joacă din nou un rol central de conducere. Avem o mare datorie de recunoștință față de curajoșii asistente ucrainene și celor din țările vecine care se străduiesc să găsească soluții practice pentru a-și proteja și îngriji pacienții în circumstanțe aparent imposibile.”.

Asistentele ucrainene participante la webinar au făcut un apel pentru sprijin psihosocial și materiale medicale, inclusiv articole de îngrijire a rănilor, cum ar fi: garouri, medicamente și antibiotice, precum și exfoliante de unică folosință. 

         Liderii asistenței medicale din România, Slovacia, Polonia și Moldova au vorbit despre „valul uriaș de solidaritate și sprijin” oferit pentru a ajuta refugiații care le inundă granițele. 

ICN va continua să lucreze cu asociațiile naționale de asistență medicală din regiune pentru a sprijini oamenii din Ucraina, inclusiv pe cei care au fost forțați să-și părăsească țara.

 

Puteți susține campania accesând link-ul https://www.icn.ch/news/nursesforpeace-ukrainian-nurses-tell-international-council-nurses-mounting-humanitarian-crisis care vă oferă toate informațiile necesare, transmite OAMGMAMR Argeș.

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.