Pacient mort după ce s-a rupt targa. Firma de transport: Vina este a pacientului

Anchetă penală la Spitalul Județean de Urgenţă Ploieşti, după moartea unui pacient. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unui bărbat care a murit la două săptămâni după ce a fost scăpat de brancardieri de pe targă.

Pacientul, în vârstă de 71 de ani, era internat la secţia Neurochirugie, după extirparea unei tumori. După operație, a avut o evoluție favorabilă, iar medicii au decis să îl trimită la Urologie, așa că pe 17 decembrie a fost preluat de angajații unei firme private, care avea contract cu spitalul.

La un moment dat, în timpul transportului, pacientul a căzut pe scări.

Dr. Florin Pușcariu: "A fost efectuat controlul urologic, la întoarcere targa a cedat, pacientul suferind un traumatism cranio-facial".

Reprezentanții firmei care a efectuat transportul susțin că incidentul s-ar fi produs chiar din vina pacientului. "În timpul transferului pe targa noastră, de la spital, pacientul a făcut o mişcare nepermisă şi a dezechilibrat targa, care a căzut. În urma tomografiei şi tuturor investigaţiilor care s-au făcut, s-a constatat că nu există impact asupra sănătăţii pacientului", a afirmat Cristian Vintilescu, fondator al centrului medical privat, citat de TVR.

Pe 4 ianuarie, bătrânul a murit la Spitalul Județean Ploiești, unde era internat pentru recuperare. Rudele care așteptau însănătoșirea bătrânului au aflat despre incident abia la morgă. Familia contestă varianta că incidentul s-ar fi produs din vina pacientului.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.