Personalul și pacienții centrelor de dializă, testați de DSP Argeș

Conform Instituției Prefectului Argeș, DSP Argeș a testat personalul medical și pacienții din centrele de dializă din județ. Până acum, cinci pacienți de la Centrul de Dializă din Pitești și o infirmieră de la Centrul de Dializă Câmpulung au fost confirmați cu COVID-19. 

La Centrul de Dializă “Fresenius” din Pitești au fost testați: 3 medici, 9 asistente, 10 infirmiere și 15 pacienți. „Aici au fost confirmați 5 pacienți cu virusul COVID-19, dintre care unul a decedat pe 28 aprilie (o femeie de 65 de ani, cu mai multe probleme de sănătate – neoplasm pancreas, diabet, insuficiență renală cronică, hipertensiune)”, transmite Prefectura.

În Centrul de Dializă “Fresenius” din Câmpulung au fost testate, în total, 90 de persoane: 68 pacienți și 22 personal medical. Dintre aceștia, o infirmieră a fost depistată pozitiv la testul pentru COVID-19. Ea a fost internată la începutul săptămânii la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești. „Ancheta epidemiologică este în derulare, toți contacții direcți ai infirmierei fiind izolați la domiciliu.
DSP Argeș va începe runda a doua de testare la Centrul de Dializă Câmpulung. Vor fi testați din nou toți pacienții și angajații care, la prima rundă, au avut rezultat negativ”, se mai arată în comunicatul de presă.

În Centrul de Dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost testat personalul medical (10 persoane) și 4 pacienți. „Toate cele 14 persoane au primit rezultat negativ. Testarea va continua cu încă 102 pacienți, aceasta urmând să fie însă realizată de Spitalul Județean de Urgență. Reprezentanții Spitalului au ales această metodă de lucru, mai ales că în scurt timp în cadrul SJU va funcționa un laborator și un aparat de testare de tip Real Time PCR”, a transmis Instituția Prefectului Argeș.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.