REVENIRE INFORMARE A ASISTENȚILOR MEDICALI PRIVIND ELIBERAREA AVIZULUI ANUAL PENTRU ANUL 2023

By Pro Arges Decembrie 08, 2022 106

Revenim cu informarea asistenților medicali care nu au depus/transmis documentele necesare eliberării avizului pentru anul 2023, că pentru continuitatea îndeplinirii cerințelor legale  pentru exercitarea profesiei, pot solicita acest document până la data de 31.12.2022.
Precizăm faptul că asistenților medicali care solicită avizul ulterior datei de 31.12.2022, potrivit Hotărârii nr. 5/2020 a Consiliului Național al OAMGMAMR, eliberarea avizului anual se va face cu valabilitate doar de la data solicitării și a îndeplinirii tuturor cerințelor legale.
Totodată menționăm că, potrivit aceleiași Hotărâri, răspunderea pentru exercitarea profesiei de asistent medical fără aviz anual revine membrului OAMGMAMR în cauză și angajatorului.
Documentele necesare eliberării avizului anual se transmit pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în format PDF:
– cerere tip (se descărcă de pe site-ul www.oammr-arges.ro, link-ul Informații utile/Formulare tip);
– copie a poliței de asigurare de răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională (asigurare de malpraxis) valabilă pentru perioada 01.01.2023 – 31.12.2023 (se păstrează limitele aplicate şi în anul 2022)
– extras din Revisal (Raport per salariat) semnat de angajator, excepție fac asistenții medicali din unitățile sanitare care virează cotizația lunar;
– numărul mimim de 30 credite EMC cumulat în anul 2022 (se vor depune/transmite certificate, diplome, atestate etc. pentru cursuri/manifestări, care nu au fost înregistrate la filială).
-copie a documentului care atestă plata cotizației de membru pentru anul 2023
NOTĂ:
– Asistenții medicali pensionari care își continuă activitatea vor depune și certificat de sănătate fizică și psihică în vederea eliberării avizului.
– Asistenții medicali voluntari vor depune în copie contractul de voluntariat, însoțit de fișa de voluntariat, încheiat în condițiile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România, cu modificări și completări, iar plata cotizației de membru este în cuantum de 120lei/an.
– Asistenții medicali care exercită profesia în regim independent ca persoană fizică independentă (PFI) sau titular de cabinet individual de practică independentă, vor depune în copie contractul de prestări servicii și asigurare de răspundere civilă profesională (malpraxis) pentru limita minimă a răspunderii în valoare de 20.000 euro.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.