România a ajuns la al treilea deces de pacient infectat cu Coronavirus

Ziua de sâmbătă, 22 martie, este ziua în care România a înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus. Este o zi neagră, pentru că s-a ajuns, în câteva ore, la trei decese.

În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).
În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

Și primii doi pacienți, unul internat la Craiova și altul la București sufereau și de alte afecțiuni cronice. Autoritățile atrag din nou atenția că cel mai sigur mod de prevenție este izolarea la domiciliu.

Primul deces este  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Pacientul de 74 de ani a fost inițial internat la Spitalul Universitar din Capitală și i s-a făcut un test pentru Covid-19 abia după patru zile, deli avea simptome specifice. Între timp, managerul a fost demis, după ce ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control să facă verificări.

Până la această oră sunt 433 de români infectați cu COVID-19, 64 dintre ele sunt vindecate, 4803 sunt în carantină, 65799 sunt izolate și 3 pacienți au decedat.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.