SĂ NE ÎNGRIJIM DE CEI CARE ÎNGRIJESC

By Estera Stămoiu, președinte Ordinul Asistenților Medicali Argeș Martie 26, 2020 861

Ca președinte al Ordinului Asistenţilor Medicali filiala Argeș doresc să evidențiez în primul rând implicarea și profesionalismul celor 5000 de asistenți medicali aflați în prima linie a frontului de luptă împotriva Covid-19 având fără putință de tăgadă un rol esențial.
Ca asistenți medicali avem exercițiul zilnic al profesionalismului, al responsabilității, al angajamentului, al solidarității.
Dar astăzi mai mult ca oricând, criza Covid-19, prin care trecem cu toții, ne obligă să manifestăm și mai mult angajament, și mai multă responsabilitate. Modul excepțional în care vom acționa va arăta tuturor cine suntem cu adevărat și va stabili cu siguranță cine vom deveni.
Anul Internațional al Asistenților Medicali îl marcăm în linia intâi a unui război atipic, scriind o pagină valoroasă a istoriei profesiei noastre. Dacă ne-a fost hărăzită această încercare profesională, fiți siguri că nu e întâmplătoare.
Niciun cuvânt, niciun discurs oricât de celebru ar fi fost, nicio altă acțiune gândită de om, nu ar fi putut surpinde atât   de elocvent esența profesiei noastre. Căci dacă viața și sănătatea sunt daruri neprețuite, la fel și profesia noastră este de neprețuit.
Suntem cu toții conștienti de dificultatea provocării. Are ceva din altceva ce depășește rațiunea noastră.
De aceea este imperativ nevoie pentru a putea maximiza rezultatele prin cunoștințele și abilitățile noastre profesionale puse în slujba pacienților, să cunoaștem în mod corect managementul pacienților suspecți sau confirmati cu Covid-19, să cunoaștem cum să ne protejăm la locul de muncă, să fim informați din surse oficiale despre Covid-19.
În acest context, Ordinul Asistenților Medicali filiala Argeș va publica pe site-ul instituției, www.oammr-arges.ro, tot ce trebuie să știm despre Covid-19, resursele importante  și relevante pentru asistenții medicali.
Doar cunoscându-ți foarte bine inamicul, îl poți învinge! În plus, ca în orice alt succes terapeutic, cunoașterea particularităților aplicabile, e esențială.
N-aș putea să inchei fără a sublinia că pentru a putea să ne indeplinim misiunea profesională fără precedent, avem nevoie de protejarea noastră, pentru a putea proteja și asigura pacienții, pentru a garanta și organiza continuitatea îngrijirilor în timp real. Ne bazăm pe măsuri excepționale de protecție și organizare a muncii pentru a evita epuizarea extremă și pentru a asigura disponibilitatea personalului, inclusiv asigurarea unei rezerve de îngrijire.
Doar prin consolidarea și fortificarea curajoaselor trupe medicale poate fi câștigat războiul cu această pandemie, care ne poate răni, dar nu ne poate invinge !
Este nevoie să acționăm sinergic, astăzi nu este vorba doar despre noi, astăzi este vorba despre întraga comunitate.
Când oamenii sunt UNIȚI, pot învinge !

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.