SAMAS, ȘCOALA DE SĂNĂTATE PENTRU MĂMICI ȘI PITICI

A fost și... se va repeta! Educatorii perinatali de la Asociația SAMAS s-au întâlnit, recent, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu, cu tinerele, dar și cu viitoarele mămici. De la această întâlnire nu au lipsit nici tăticii însoțiți de pitici fie aflați în cărucior, fie la vremea la care personalizează, în felul lor, imaginile din cărțile de colorat.
Pentru că da, educatorii perinatali care formează echipa Școala Mamei SAMAS Pitești s-au pregătit cum au știut mai bine să-și primească prietenii mari și mici la un workshop despre alăptare intitulat sugestiv ,,Sănătatea lui începe cu laptele tău”
Evenimentul s-a înscris în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării ce se desfășoară, anual, în întreaga lume, în perioada 1-7 august.
Fiecare astfe de acțiune, reprezintă, de fapt, o campanie care promovează alimentația la sân prin atragerea atenției asupra beneficiilor laptelui matern pentru copil, pentru mamă, pentru părinți.
De aceea, cei cinci educatori perinatali (Neli Homeghiu, Viorica Neață, Amalia Neacșu, Marinela Bădulescu și Corina Ivan) care formează echipa SAMAS Pitești au purtat un dialog cu mămicile prezente despre problemele întâlnite și despre ce înseamnă să îi asiguri copilului o alimentație sănătoasă încă din primele zile de la naștere.
Prezent la eveniment, împreună cu soțul și bebelușul de 7 luni, medicul pediatru Cristina Iordache le-a vorbit mămicilor despre depresia postpartum subliniind faptul că această afecțiune se întâlnește doar în cazuri extreme la mămicile care alăptează.
Atmosfera a fost una caldă, prietenoasă astfel încât informațiile prețioase, oferite celor care au ales să prețuiască sănătatea micuților lor încă din primele clipe de la naștere, au fost ușor de asimilat.
De altfel, educatorii SAMAS, a căror pofesie de bază este cea de asistent medical și au experiență de peste 20-25 de ani, au precizat, fiecare în parte, că sunt oricând gata să le îndrume pe mămicile care au nevoie de ajutor și care doresc să afle sfaturi de la profesioniști în domeniu.


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.