Sărbătoarea asistențior medicali la Câmpulung: de la eleganță la performanță!

By Pro Arges Mai 16, 2019 666

Cea de-a treia manifestare din cadrul Conferinței ”Zilele Asistentului Medical Argeșean”, ediția a VII-a, i-a avut ca protagoniști pe asistenții medicali din prima capitală a Țării Românești, Câmpulung.
Aproximativ patru sute de inimoși ai sistemului medical muscelean au celebrat aniversarea a 18 ani de la înființarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, precum și profesioniștii din sistemul medical argeșean care, anul acesta, vor ieși la pensie.
Evenimentul, cu tema ”Asistenții medicali, fundația sistemului de îngrijiri medicale”, i-a avut ca invitați speciali pe senatorul Gheorghe Marin, și pe primarul municipiului Câmpulung, Liviu Țâroiu.
Discursurile celor doi oficiali nu au fost însă deloc… oficiale, ci calde, prietenoase, cu aprecieri la adresa asistenților medicali din comunitatea musceleană. De asemenea, senatorul Marin și edilul Câmpulungului au subliniat buna colaborare pe care o au cu președintele OAMGMAMR Filiala Argeș, Estera Stămoiu, și au felicitat conducerea OAMGMAMR Argeș pentru profesionalismul și responsabilitatea cu care, timp de optsprezece ani, a știut să deschidă porți, să gestioneze situații și să aplice proiecte în beneficiul asistenților medicali pe care îi reprezintă.
Cei doi invitați speciali au primit din partea filialei argeșene a OAMGMAMR Argeș, Trofeul ,,Împreună pentru sănătate” ca mulțumire pentru susținerea acordată și pentru demersurile făcute în beneficiul asistenților medicali și al pacienților argeșeni.
Senatorul Gheorghe Marin le-a mărturisit celor prezenți că a observat și se bucură pentru cât de frumos a crescut instituția condusă de Estera Stămoiu subliniind că, la prima ediție, acest eveniment număra o sută de persoane, iar acum de patru ori mai mult.
La rândul său, președintele Estera Stămoiu i-a prezentat pe cei alături de care formează o echipă de succes și alături de care a parcurs cei ”18 ANI DE ORDIN – 18 ANI DE PROVOCĂRI ȘI ÎMPLINIRI SPRE EXCELENȚĂ”. Cei doi vicepreședinți, Neli Homeghiu și Ioan Dumitrașcu, directorul departamentului dezvoltare organizațională, Clelia Florea, precum și consilierii județeni, au transmis mesaje emoționante asistenților medicali din Câmpulung. De altfel, sub titlul ”18 ANI DE ORDIN – 18 ANI DE PROVOCĂRI ȘI ÎMPLINIRI SPRE EXCELENȚĂ”, Estera Stămoiu le-a expus, în câteva cuvinte, asistenților medicali aflați la aniversare, drumul parcurs între momentul de început, cel al viziunii și al stabilirii misiunii, și cel din prezent când, după consolidarea profesiei și instituției, gândul se îndreaptă și spre generațiile viitoare de asistenți medicali.
,,Noi, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, aniversăm, în 2019,  vârsta aceasta, a curajului, a tinereții, a dorinței de a continua drumul spre succes. Pentru că, da, în urmă cu 18 ani, atunci când s-a înființat OAMGMAMR, am pornit la drum cu temeri, dar și cu aspirații. Am urmat însă pașii cei mai importanți: efort, sacrificii, responsabilitate, toate îmbrăcate în iubirea noastră pentru profesie. Am știut întotdeauna că avem o misiune căreia suntem datori să ne dedicăm cu seriozitate. Misiunea noastră a vizat și vizează, în continuare, îmbunătăţirea continuă a calităţii practicii şi competenţei profesioniştilor, în scopul asigurării dreptului pacienţilor la sănătate.Pentru a obține performanța este  obligatoriu să acționezi, să stabilești care sunt etapele pe care le ai de parcurs și, oricât de dificil ar fi, să nu renunți. Vorbele trebuie acoperite de fapte și de o atitudine constructivă! În optsprezece ani, am dezvoltat  parteneriate care au condus la consolidarea profesiei de asistent medical și, implicit, a instituției. Am avut reușite spectaculoase la care, în urmă cu 18 ani, doar am fi putut visa, iar aceste reușite ne-au motivat să continuăm știind că Ordinul nu este al nostru, ci al tuturor asistenților medicali. Cu acest gând, ne-am asumat răspunderea de a îngriji ceea ce avem ca să putem lăsa  o moștenire solidă generațiilor viitoare!
Pentru a reuși este însă nevoie de eforturile tuturor, pentru că această realizare nu poate fi decât a unei echipe bine sudate care are un scop comun. Succesul este al celor care merg pe principiul <<Întotdeauna împreună, niciodată singur!>> așa cum se întâmplă cu echipa pe care o conduc” a precizat liderul asistenților argeșeni, Estera Stămoiu.
Minutele de aur ale evenimentului au fost însă cele în care conducerea OAMGMAMR Argeș a acordat trofeul ”ASISTENTUL MEDICAL, EROUL DIN UMBRĂ” celor doi asistenți medicali musceleni care, în acest an, vor ieși la pensie: Elvira Penică, de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, și Puiu Vasile Ilina din cadrul Serviciului de Ambulanță Argeș, substația Câmpulung. Astfel, echipa condusă de Estera Stămoiu i-a răsplătit pe cei care și-au dedicat cea mai important parte din viață profesiei pe care și-au ales-o în urmă cu mai bine de patru decenii.
După bilanțul celor optsprezece ai și după momentele încărcate de emoție, asistenții medicali musceleni au fost răsfățați cu tort și momente artistice.
Vineri, 17 mai, ediția cu numărul șapte a Conferinței ”Zilele Asistentului Medical Argeșean” se va încheia, la Pitești, cu o gală de excepție.
 
Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.