Tehnocrații, mai ceva ca miniștrii Transporturilor. Azi, nu mai vin imigranții la Câmpulung. Dar mâine?

By Februarie 07, 2016 813

Multă lume a răsuflat ușurată după ce, recent, ministrul de interne Petre Tobă a anunțat că nu vor mai fi cazați imigranți la Câmpulung. Problema este că guvernul de tenocrați al lui Cioloș este mai labil decât miniștrii Transporturilor.

Pe finele anului trecut, același Tobă anunța, fără să se consulte cu nimeni din administrația locală sau populația, că până la jumătatea acestui an vor veni islamiștii în Câmpulung. Vreo 400 sau 600. Acum trei zile, s-a răzgândit, și a anunțat că nu mai vin. Întrebarea este, ce se va întâmpla dacă, același Tobă sau vreun alt ministru se răzgândește brusc, atunci când Merkel ne va trimite fizic imigranții în țară, și ușile centrului de la Câmpulung se vor deschide pentru a-i găzdui?
"În cursul anului trecut Inspectoratul General pentru Imigrări a propus MAI înființarea a trei centre suplimentare pentru cazarea migranților în localitățile Tășnad în județul Satu Mare, Bumbești Jiu, județul Gorj și Câmpulung Muscel, județul Argeș, prin preluarea unor unități aparținând Jandarmeriei Române.
Din dispoziția ministrului afacerilor interne, cele trei locații unde ar fi trebuit să fie amenajate respectivele centre au fost supuse unor evaluări complexe, constatându-se că acestea nu îndeplinesc cerințele necesare desfășurării în bune condiții a acestor activități.
În urma acestor concluzii, ministrul Petre Tobă a dispus încheierea demersurilor de operaționalizare a acestor centre în locațiile respective și identificarea de către Inspectoratul General pentru Imigrări a unor alte soluții, în conformitate cu prevederile legale", ni se spune într-un comunicat de presă. Adevărul este că reacția pare să survină după ce populația din cele trei județe și-a manifestat intens nemulțumirea față de o posibilă venire a imigranților. Și, în urma unor propuneri precum cea a ALDE la Câmpulung, nemulțumirea a devenit cunoscută la nivel național. Când va dicta însă Berlinul și Bruxelles-ul, cine credeți că va mai ține cont de ce nemulțumiți?
La Câmpulung, Sergiu Cicu aproape a finalizat semnăturile necesare pentru a impune în Consiliul Local o hotărâre privind organizarea unui referendum pe tema imigranților. Conform unor declarații date presei locale, liderul ALDE nu va stopa demersul, în ciuda anunțului lui Petre Tobă. Și bine face, pentru că, la cât de instabilă este clasa politică, un referendum tot ar fi necesar. Sigur, ar costa ceva bani, dar la cum s-au evaporat banii din bugetul de anul trecut, nimic nu ar fi prea scump pentru a-i transmite oricărui individ cu interesul național în gură și ce vrea populația din Câmpulung. Măcar, cine va fi primar, oricine va fi primar, la Câmpulung, va putea să pună, dacă va fi nevoie, dacă așa vor vrea câmpulungenii, piciorul în prag fără să îi fie frică de șefii politici de la București, în funcție de cum vor vrea cetățenii municipiului.
Pentru că, să fim sinceri, după plecarea lui Călin Andrei, nu a fost cineva care să conducă de fapt Primăria Câmpulung, PNL și PSD fiind pulbere, iar cei doi viceprimari luptându-se ca doi berbeci pentru un scaun pe care oricum îl vor avea sub fund doar câteva luni, insuficiente pentru a dovedi ceva oamenilor de acolo. Între timp, proiectele importante au cam murit, locuri de muncă nu au mai apărut pentru că investitorii nu au avut cu cine să vorbească. Și cum să ai cu cine vorbi când cei doi viceprimari se atacă prin instanțe și prin presă și amândoi semnează cu titulatura de primar, iar cele două partide se faultează reciproc în Consiliul Local. Cu actuala stare politică plus o enclavă de 600 de oameni (practic o comună sau un cartier), într-o cazarmă, veniți din Africa, ar fi fost rețeta perfectă pentru un cataclism.

 


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.