Video! Asistentul medical este singurul OM care are pe VIAȚĂ o profesie pentru VIAȚĂ! Mesajul Ordinului Asistenților Medicali Argeș de Ziua Internațională a Asistenților Medicali

By Pro Arges Mai 13, 2021 338

În aceste zile, Ordinul Asistenților Medicali, filiala Argeș, organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Pe pagina de Facebook a Ordinului au fost postate mai multe mesaje si clipuri care se referă la activitatea asistenților medicali, mai ales că, de mai bine de un an, aceștia se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali, instituită în 1974 la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali, este aniversată la 12 mai, împreună cu ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenței medicale.

În spatele unor echipamente de protecție, prin care cu greu mai pot fi recunoscuți și care nu sunt deloc ușor de purtat, se află ei, asistenții medicali.
          
În spitalele argeșene, în cabinetele de medicină de familie, în farmacii, în centrele rezidențiale pentru copii și vârstnici din DGASPC Argeș, în asistența comunitară, în toate unitățile sanitare, peste 5000 de asistenți medicali argeșeni și-au îndeplinit menirea de a proteja sănătatea populației. Și o vor face în continuare cu aceeași vocație și dăruire, pentru că își dublează competența și profesionalismul cu UMANITATE ȘI COMPASIUNE.

În vreme de pandemie, viața li s-a schimbat radical. Au luat toate aceste schimbări ca pe noi provocări. Fiind curajoși, cu dăruire față de profesie și iubire față de semeni, au rămas să înfrunte, la modul direct, noul coronavirus, deși sunt și ei oameni, cu emoţii, cu familii acasă. Astfel, după mai bine de un an, sunt tot aici, tot uniți într-un singur scop: să-i vindece pe cei aflați pe paturile de spital.
Astăzi, mai mult ca oricând, în contextul dramatic al pandemiei privind infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2, când au fost expuse vulnerabilitățile sistemelor de sănătate, ochii întregii lumi sunt ațintiți asupra asistenților medicali într-un mod care nu putea fi anticipat, această tragică pandemie reflectând munca și contribuția de neînlocuit a asistenților medicali într-un război nedrept cu un dușman necunoscut.

VIDEO ZIUA ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘ

Ne aflăm în fața unei realități evidente, în care toți partenerii sociali deopotrivă, guvernanți, politicieni, populație, trăim cu adevărat, zi de zi, expresia „fără sănătate totul este nimic. Lor, celor care alină suferințele oamenilor din jur, în fiecare zi, astăzi, mai mult ca oricând, le dorim o sărbătoare care să-i pună în valoare.
Deși au intrat pe un teritoriu necunoscut și inedit, asistenții medicali au pus viața pacienților mai presus de confortul și siguranța lor, ei nu au dezertat de pe „frontul de luptă”, nu și-au trădat profesia nicio clipă, chiar dacă la începutul luptei au avut ca „arme” doar curaj, devotament, bună credință, onestitate și spirit de sacrificiu. Au dat dovadă cu prisosință că sunt dedicați unui singur scop, protejarea sănătății semenilor, au demonstrat că sunt „EROI”

Pentru cei care încă luptă, un braț de flori și încurajări și promisiunea că vom fi responsabili și ne vom vaccina, că vom susține fiecare demers menit să ne aducă îmbrățișările înapoi.

De Ziua Internațională a Asistenților Medicali,trebuie să celebrăm eroii în halate albe. E un bun prilej să le recunoaștem meritele.

”Asistentul medical este singurul OM care are pe VIAȚĂ o profesie pentru VIAȚĂ!”, se amintește în videoclipul emoționant de mai jos:

Additional Info

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.