Video! Bucătărie la standarde europene pentru Spitalul de Pediatrie Argeș

Recent, blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere al tehnologiei. Vechiul bloc alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești exista aparatură încă de la deschiderea spitalului, din anul 1984. Investiția totală este de 855.592,28 lei, din care:
- Lucrări de reparații capitale – 533.351,18 lei
- Echipamente: - peste 322.241,10 lei

Investiția a fost acoperită din bugetul CJ Argeș și din veniturile proprii ale spitalului.
În cadrul blocului alimentar își desfășoară activitatea un număr de 14 salariați: 5 asistente medicale cu atribuții de asistente medicale cu atribuții de asistent dietetician, 3 bucătări și 6 muncitori necalificați.
“Astăzi am facut o vizită la Spitalul de Pediatrie Pitești, unde s-a dat în folosintță bucătăria spitalului, care a fost renovată și dotată cu tot ce este de ultimă oră, ca aparatură, condiții de muncă, circuite. Mulțumesc tuturor celor care au muncit foarte mult și s-au implicat în ducerea la bun sfârșit a acestor lucrări. Facem tot posibilul ca pacienții să nu mai vină cu alimente de acasă, să respecte regimul alimentar recomandat de medici. Este în favoarea pacientului să respecte și această regulă. Aici, zilnic, se pregătesc câte 100 de porții de mâncare, mâncare ce se servește în caserole de unică folosință. Felicitări conducerii spitalului!” – a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
În ultimii doi ani și jumătate, la Spitalul de Pediatrie Pitești a fost renovat în totalitate și dotat cu mobilier nou de ultimă oră etajul VII, iar în această perioadă se lucrează la renovarea și modernizarea etajului V. De asemenea, în anul 2018, spitalul a fost dotat cu un Computer Tomograf ultra-performant, județul Argeș fiind de altfel singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care are două astfel de aparate. În plus, tot în ultimii doi ani, la Spitalul de Pediatrie Pitești au fost angajați 10 medici, rezolvându-se astfel problemele cauzate de lipsa de personal de la Unitatea de Primiri Urgențe, dar și gărzile, iar serviciul de anestezie este asigurat de 3 medici anesteziști.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.