Video! Campania "Un test pentru viață" ia amploare

Inițiată, în urmă cu patru luni, de conducerea filialei argeșene a Ordinului Asistenților Medicali, campania denumită sugestiv ,,UN TEST PENTRU VIAȚĂ” este din ce în ce mai apreciată. De asemenea, numărul celor care se implică este din ce în ce mai mare ceea ce contribuie la succesul unui demers care are ca scop conștientizarea și prevenirea cancerului de col uterin.

Mesajul pe care asistenții medicali piteșteni și-au propus să îl ducă spre doamnele și domnișoarele din județ este acela de nu amâna testul Babeș Papanicolau. Specialiștii din domeniul medical au vorbit despre importanța acestui test care reprezintă calea sigură către prevenție.

La cea mai recentă întâlnire, peste trei sute de asistenți medicali din Pitești, s-au reunit la Hotel Victoria mobilizându-se în același scop: mediatizarea informației, a mesajului care poate ajuta la prevenirea cancerului de col uterin.

Alături de echipa de conducere a Ordinului Asistenților Medicali filiala Argeș, președintele Estera Stămoiu, directorul departamentului de programe Clelia Florea și vicepreședintele Neli Homeghiu, au participat și membrii cunoscuți ai filialei (asistenții medicali Mariana Badiu și Amalia Neacșu). Evenimentul s-a bucurat de prezența doctorului anatomopatolog George Mihail Man, decanul Facultății de Științe și coordonatorul programului național de screening pentru depistarea și prevenirea cancerului de col uterin la nivelul județului Argeș.

Au fost prezentate, ca de fiecare data la aceste întâlniri, statistici și informații privind cancerul de col uterin, dar și măsurile care trebuie puse în aplicare de toți cei implicate în campanie pentru ca numărul deceselor cauzate de această afecțiune să scadă din ce în ce mai mult.

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.