Video! Campanie de promovare a vaccinării: Copilăria, cel mai frumos cadou

Ministerul Sănătăţii a lansat, astăzi, campania de vaccinare „Copilăria, cel mai frumos cadou”. Proiectul este o continuare a campaniei demarată anul trecut, în colaborare cu UNICEF România, și vizează, în special, comunităţile vulnerabile din România.

“Împreună cu UNICEF vom lansa o campanie de promovare a vaccinării la nivel naţional. Am pregătit un spot video care sperăm ca va rula cât mai des pe canalele media astfel încât mesajul să fie perceput de cât mai mulţi părinţi. Este o campanie integrată şi va avea şi o componentă outdoor.”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul conferinţei de lansare a campaniei.

De asemenea, Sorina Pintea spune că scopul acestei campanii este de a informa părinţii despre beneficiile vaccinării pentru a alege să îşi protejeze copiii.

“Fiecare copil este extraordinar de important. Sunt multe mămici care nu vor să îşi vaccineze copiii pentru că nu sunt informate.”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Campania va fi prezentă pe posturile de televiziune, în presa scrisă şi în online, cu o componentă outdoor.

“Părinţii şi tutorii trebuie să fie informaţi despre beneficiile vaccinurilor şi despre locurile unde îşi pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea să le ofere acestora cel mai frumos cadou, copilăria. În România, campaniile naţionale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinală trebuie îmbunătăţită. Absenţa vaccinării duce la reapariţia unor boli ce pot fi uşor prevenite prin această măsură.”, a spus reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult.
Proiectul este o continuare a campaniilor door-to-door de informare şi recuperare vaccinală realizate, în 2018, de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu OMS şi UNICEF în mai multe comunităţi vulnerabile din țară.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.