Video! Primul centrul european de oncologie din România ar putea fi la Pitești

Spitalul Județean Argeș va deveni centru regional de radioterapie. Ambițiile sunt însă și mai mari. La Pitești este așteptată însă și o comisie europeană pentru că în paralel se fac demersuri ca unitatea spitalicească să devină primul centru european de oncologie din România.
 

Săptămâna aceasta va veni la Spitalul Județean documentul prin care unitatea spitalicească este nominalizată ca centru regional de radioterapie în sfera oncologică. Avem aprobare de la Agentia Internațională de Energie Atomică de la Viena în care Argeșul este titularizat privind dotarea cu aparatură. În paralel, ne-a preocupat resursa umană. Este nevoie de un biofizician terapeut. 
Este o specializare nouă, avem nevoie de medici specialiști. Pe da altă parte, am primit un telefon de la comisia națională de oncologie. Vom avea în perioada următoare vizita unei comisii europene pentru a vedea la fața locului realitatea și să stabilească dacă este posibil ca în Argeș, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, să se înființeze primul centru european de profil oncologic din România, a explicat președintele CJ Argeș Dan Manu, instituție care are în administrarea unitatea medicală.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.