Video! Salvați Copiii a donat Spitalului Județean Argeș o masă radiantă cu modul de resuscitare pentru copiii născuți prematur

Spitalul județean de urgență Pitești are în dotare, începând de astăzi, o masă radiantă cu modul de resuscitare pentru salvarea copiilor născuți prematur. Echipamentul a fost dotat de organizația Salvați Copiii și este cu atât mai important cu cât, așa cum a arătat și fosta soție a tenismenului Ilie Năstase și ambasador al campaniei de reducere a mortalității infantile ”Salvați Copiii” România, Amalia Năstase, România are cele mai multe tinere care devin mame până să împlinească vârsta de 18 ani.
Organizația Salvați Copiii a revenit în Argeș cu o nouă donație pentru Secția de neonatologie a spitalului de Județean de Urgență Pitești. De această dată, este vorba despre o masă radiantă cu modul de resuscitare pentru salvarea copiilor născuți prematur.

Nu este pentru prima dată când Organizația Salvați Copiii donează pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești. Acesta este al cincilea an consecutiv când Secția de Neonatologie este dotată cu aparate necesare micuților. Conducerea organizației anunță că va continua acest demers și va veni cu noi donații în aparatură, mai ales că maternitatea de la Pitești ar trebui să facă față unor solicitări complexe și unui număr mare de nou-născuți în condițiile în care și maternitățile din București au ajuns să nu mai facă față afluxului de cazuri venite din teritoriu.

Aceasta este a cincea donație pe care Organizația ”Salvați Copiii” o face Secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești.
Masa radiantă cu modul de resuscitare este în valoare de peste 16.000 de euro, iar până acum, prin donațiile făcute, Salvați Copiii a ajutat cu echipamente în valoare de 74.000 de euro Spitalul Județean. Este vorba de două incubatoare de terapie intensivă, un ventilator de suprot resporator și un aparat de extracție pediatrică, pe lângă această masă. Cred că oamenii pot fi convinși că toate donațiile lor s-au întors în spitale, prin dotări și prin campaniile pe care le-am avut. Este foarte important să avem cât mai mulți donatori. Oricum, vom reveni în Argeș cu noi donații, au ținut să sublinieze directorul executiv al Salvați Copiii Gabriela Alexandrescu și ambasadorul campaniei de reducere a mortalității infantile ”Salvați Copiii” România Amalia Năstase. La rândul său, Mihalea Vintilă, șeful secției de Neonatologie de la Spitalul Județean a afirmat că la această secție va mai fi nevoie de un compresor de aer medical, de refacerea instalației de aer medical, de incubatoare, de paturi noi și de monitoare.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.