Video! Sorina Pintea, la Spitalul de Pediatrie din Argeș de Ziua Copilului: Avem nevoie de centre de permanență

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a fost prezentă la Pitești. De Ziua Copilului, ministrul a vizitat Spitalul de Pediatrie Pitești, unde a împărțit ouă Kinder copiiilor internați și a vizitat mai multe secții. Ea a văzut și cum funcționează computerul tomograf cu care spitalul a fost dotat recent. Sorina Pintea s-a arătat încântată de secția de recuperare de la Spitalul de Pediatrie.

Răspunzând unor întrebări, Sorina Pintea a afirmat că este nevoie ca medicii de familie să fie vizitați de pacienți pentru ca aceștia din urmă să nu mai aglomereze secțiile de primiri-urgență de la spitale. Ministrul Sănătății a subliniat că este nevoie și de centre de permanență. Ea a subliniat că finanțarea pentru aceste centre de permanență care să preia o parte din pacienții care altfel ajung la urgențe, dar este nevoie ca aceste centre să și funcționeze. Președintele CJ Argeș Dan Manu a afirmat că în Argeș sunt șase centre de permanență, toate funcționale și că mai dorește înființarea a altor patru. Unul dintre aceste centre de permanență va fi implementat chiar în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești, care va fi reabilitat și extins.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a vizitat astăzi Spitalul de Pediatrie Pitești, unde a văzut mai multe secții, după care a participat la o dezbatere care a vizat introducerea educației sanitară pentru copii în școli și situația rezidenților din România.
La dezbatere au participat și Petru Andea, secretar de stat la ministerul Educației, Florin Buicu, președintele comisiei de sănătate din Camera Deputaților,  Cristina Stocheci, membru în comisia de sănătate din Senat, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel - Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”;  Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila - Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul regional al Europei în cadrul Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății; Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu - Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”; Conf. Univ. Dr. Corneliu Florin Buicu - Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților;  Prof. Univ. Dr. Mircea Beuran – Președintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Prof. Univ. Dr. Daniela Bartoș - Șef Clinica de Medicină Internă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca; manageri de spital din întreg județul Argeș, conducerea Ordinului Asistenților Medicali din Argeș, dar și rectorii celor două universități din Pitești, precum și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.