Video: Tot mai mulți adolescenți, dependenți de droguri. Doctorița Irimia: Este nevoie de ajutor medical foarte înalt calificat

România se confruntă cu o situație alarmantă: din ce în ce mai mulți tineri se luptă cu dependența de droguri, anunță autoritățile. Îngrijorător este ca vârsta la care începe consumul a scăzut la 15 ani. Cei care conștientizează problema și cer ajutor pot scăpa însă de acest viciu. Știu asta și părinții care merg împreună cu copiii lor - proaspăt consumatori - la centrele de consiliere, pentru a găsi o rezolvare.

 Canabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, urmat de noile substanţe psihoactive (NSP) - 2,5%, relevă o sinteză a Raportului naţional privind situaţia drogurilor 2017, elaborat de Agenţia Naţională Antidrog şi transmis AGERPRES în decembrie 2017. Conform raportului, pe locuri fruntaşe se situează consumul de cocaină/ crack şi LSD - câte 0,7%, ecstasy - 0,5%, ciuperci halucinogene - 0,4%, heroină, amfetamine şi ketamină - câte 0,3%. "În ceea ce priveşte fumatul, exceptând consumul experimental, care se stabilizează la pragul de 62%, consumul recent şi cel actual înregistrează cele mai ridicate valori din ultimii 12 ani de când este aplicat acest studiu, 40% din populaţia generală cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 ani menţionând că a fumat în ultimul an şi în ultimele 30 zile", se arată în raport.

Despre cauzele consumului de droguri, despre efectele lui, dar și cum putem scăpa de consumul de droguri am vorbit cu doctorul Victoria Irimia, medic primar psihiatru, doctor în științe medicale, membru al Asociației Europene de Psihiatrie, managerul Spitalului Self Control Dr. Irimia din Pitești.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.