Video! Urgențele și internările pacienților care au Coronavirus, la Spitalul Județean Argeș. CJ Argeș cumpără un sistem real – time PCR și kit-ul pentru detecția COVID-19

Spitaliul Județean este pregătit pentru ca într-un viitor apropiat să facă față urgențelor și internărilor parcienților care au coronavirus. Președintele CJ Argeș Dan Manu a menționat că a fost stabilită o nouă procedură de triaj la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Pacienţii cu viroze respiratorii de sezon, care nu au niciun simptom care să indice că ar fi infectaţi cu noul coronavirus, vor fi trataţi separat de cei suspecţi de COVID-19. Toate persoanele suspecte vor fi tratate la Secţia de boli infecţioase, unde vor fi izolate de restul pacienţilor.

În toate spitalele din orașe și municipii care au secții de Primiri Urgențe, a fost pregătit câte un salon pentru izolarea persoanelor suspecte de infectarea cu COVID-19. CJ Argeș a aprobat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobată alocarea  sumei  de  550.000  lei  pentru  achiziționarea unui sistem real – time PCR și kit-ul pentru detecția COVID-19 (coronavirus).

De asemenea, s-au găsit soluții pentru suplimentarea bugetelor Spitalului Județean de Urgență Pitești și Spitalului de Pediatrie Pitești pentru achiziția de materiale necesare asigurării condițiilor igienico-sanitare.
Un al doilea aparat va sosi de la ministerul Sănătății.
Sursa video: PRO MEDIA TV
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.