Zilele Asistentului Medical Argeșean, celebrate la Mioveni

Conferința ,, ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘEAN”, Ediția a VI-a, cu tema ,,INDIFERENT DE LOC, ÎN ORICE CONDIȚII, ACCES LA SĂNĂTATE” a ajuns în Mioveni. Singurul oraș din țară unde autoritățile locale investesc din bugetul propriu în construirea unui spital de la zero.

Evenimentul a fost organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Argeș, în contextul în care data de 12 MAI este declarată ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ASISTENTULUI MEDICAL.

Primarul Ion Georgescu și deputatul Simona Bucura Oprescu au transmis, prin intermediul consilierului Marilena Ionescu, câte un mesaj special dedicat asistenților medicali din Mioveni.

Invitații și sărbătoriții au vizionat un scurt film de prezentare a profesiei de asistent medical care surprinde foarte bine atât partea profesională, cât și cea sufletească. Conducerea Ordinului Asistenților Medicali Argeș a înmânat trofee personalizate asistenților medicali care s-au remarcat în desfășurarea activității. Un trofeu special a fost acordat și Secției Medicale din cadrul Spitalului Orășenesc “Sfântul Spiridon” din Mioveni, iar un altul echipei de asistenți medicali din cadrul Spitalului Penitenciar Mioveni.

De asemenea, a fost prezentat un film despre implicarea Casei Regale a României în serviciul sanitar și despre prezența Reginei Maria pe câmpul de luptă pentru a îngriji soldații răniți. Un alt film a sintetizat Campania UN TEST PENTRU VIAȚĂ inițiată de OAMGMAMR, filiala Argeș, campanie derulată în întregul județ cu scopul de a lupta împotriva cancerului de col uterin.

Președintele OAMGMAMR, Estera Stămoiu, a subliniat eforturile administrației locale pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale și a subliniat că asistenții medicali din Mioveni sunt nu numai cei mai norocoși din județ, dar au și cea mai mare responsabilitate față de pacienți, pentru că în curând vor putea să își desfășoare activitatea într-un spital absolut nou, cu dotări la cheie.

Toți asistenții au primit flori însoțite de felicitări, iar invitaților speciali le-au fost oferiți brăduți.
Conferința se va încheia, vineri, cu aniversarea de la Pitești.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.