×

Avertizare

A eșuat ștergerea 228-woeid.json

ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL ARGEȘEAN, O SĂRBĂTOARE ”ALTFEL” (Partea a III-a)

Deși suntem într-un context în care distanțarea socială este o măsură benefică de limitare a răspândirii virusului, dar în care apropierea afectivă este cel mai bun liant, Ordinul Asistenților Medicali Argeș, păstrând tradiția ”Zilelor Asistentului Medical Argeșean”, va transmite pe parcursul acestei săptămâni, mesajele membrilor Consiliului Județean al filialei, reprezentanți ai asistenților medicali din unitățile sanitare argeșene. Astfel, citindu-le cuvintele, veți descopri minunatele inimi ale asistenților medicali argeșeni.

Ionela Prodan, Spitalul de Psihiatrie ”Sf. Maria” Vedea
”Nimic nu prevestea ce ne așteaptă, atunci când am ales să îmbrăcăm halatul alb, am făcut-o din dragoste pentru oameni.
Aici, la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea, lucrăm cu oameni fragili psihic, oameni care au fost cuprinși de o boală care nu te doare și de care, uneori, nu ești conștient.
Nu putem să nu recunoaștem că ne e frică, dar devotamentul ne aruncă în luptă.
Încă de la intrarea în tură și tot ce înseamnă respectarea circuitelor și procedurilor, îmbrăcarea echipamentului, totul este o provocare care nu-ți permite nici-un moment de neatenție.
Cum să ne recunoască pacientul nostru, care nu reușește să-și asigure autonomia, nu se adaptează în condițiile propriei existențe, iar abia când s-a obișnuit cu chipul nostru, noi trebuie să ne acoperim cu masca si viziera.
             Am învățat să ne facem recunoscuți prin voce, prin privirea care pleacă din adâncul sufletului.
Pentru că este ziua noastră, dragi colegi vă doresc să aveți putere. Când simțiți că vă părăsesc forțele și vreți să renunțați, amintiți-vă ce v-a determinat să porniți pe acest drum, și anume DORINȚA DE A AJUTA APROAPELE!
„Să faci ceea ce nimeni altcineva nu e dispus să facă, într-o manieră în care nimeni altcineva nu poate, în ciuda tuturor greutăților întâmpinate - asta înseamnă să fii asistent!”- spunea Rawis Williams.
LA MULȚI ANI, ASISTENȚI MEDICALI, VĂ TRANSMITE ECHIPA SPITALULUI DE PSIHIATRIE „SF. MARIA” VEDEA”

Valentina Ghiold, Spitalul Orășenesc ”Sf. Spiridon” Mioveni
”Un asistent medical iubește profesia și oamenii - acest gând îl avem când ne îmbrăcăm în combinezonele greu de suportat, când purtăm acele măști care ne sufocă, ochelarii care se aburesc de la propria respirație și ne împiedică să vedem clar uneori.
Nu le arătăm pacienților teama de riscul infectării noastre, deși sințim  și noi fricăa, deoarece și noi suntem oameni, dar ne facem datoria cu mult profesionalism și cu multă dăruire, oferind o îngrijire atentă, competentă, însoțită de o vorbă caldă și-o rază de speranță pe care ne-o dorim cu toții.
Ne ambiționăm să facem tot posibilul pentru ca ei, și noi toți de altfel, să revenim cât mai curând la viețile noastre, la o normalitate care, chiar dacă nu va fi la fel ca normalitatea trăită până în pandemie, va readuce în mod firesc, căldura și afecțiunea celor dragi. De aceea viziera și ochelarii nu ne mai împiedică sa vedem clar, măștile nu ne mai opresc respirația, combinezonul nu ne mai sufocă, cizmele de cauciuc nu mai sunt atât de grele, alarmele de la ventilatoare și monitoare nu ne mai azurzesc, iar iritațiile de la dezinfectanți nu ne mai afectează, deoarece dacă am reușit să învingem virusul timp de o lună, sănătoși și puternici, vom reuși până la capăt.
O lună de trăiri și emoții împărțită între turele din spital și apelurile video cu familia și prietenii, dintr-o cameră de hotel.
Noi, asistenții medicali, suntem o echipă unită, o familie de la locul de muncă, ne susținem unii pe alții, atât profesional, cât și moral, iar rezultatele muncii noastre sunt încununate de succes.
Motto-ul nostru: "DĂRUIND VEI DOBÂNDI!”

Ioan Dumitrașcu, Spitalul Municipal Curtea de Argeș
”Niciodată nu îți dai seama cât de puternic ești până realizezi că nu ai altă opțiune și că puterea ta le dă curaj și celorlalți care depind de tine!
Aceasta este povestea zilnică a personalului medical din linia întâi care luptă cu coronavirusul.
Suntem alături de ei și curajul lor ne inspiră zi de zi!
Sunt câteva gânduri ale asistenților medicali din Spitalul Municipal Curtea de Argeș, pe care le transmitem colegilor noștri, aflați în bătălie.
Investiția în asistenții medicali este esențială pentru îmbunătățirea sănătății la nivel global. Tradițional, Ziua Internațională a Asistentului Medical se celebrează pe 12 Mai. Anul acesta, în Anul Internațional al Asistentului Medical și Moașei, 12 Mai este prilej de a mulțumi asistenților medicali pentru devotament, pentru curajul de a-și asuma riscuri în condiții foarte grele, pentru spiritul de sacrificiu. SUNTEȚI ADEVĂRAȚI EROI! DOAR ÎMPREUNĂ VOM REUȘI!
Fruntea sus! Nimic nu ne poate învinge! Momentele dificile să le lăsăm în urmă, să privim spre viitor. Când zâmbiți, străluciți din interior și oamenii își pot regăsi zâmbetul. Din acest motiv merită să zâmbiți cât mai mult. Chiar și dacă o faceți doar cu privirea.  
Mulțumesc pentru că existați! Și datorită vouă, sănătatea argeșenilor este mai bună.
Cele mai bune și frumoase lucruri din viață nu pot fi văzute, nici atinse, doar simțite din inimă.
La mulți ani!”

”Acesta a fost ultimul episod al mesajelor pe care echipa de conducere a Ordinului Asistenților Medicali Argeș l-a transmis asistenților medicali argeșeni, în cadrul ”Zilelor Asistentului Medical Argeșean”, organizate ”în stare de urgență”. De la declanșarea pandemiei, asistenții medicali au fost considerați, la unison, ”soldați pe câmpul de luptă”, ”eroii în halate albe din tranșeele pentru sănătate”. Parafrazând un dicton latin des folosit ca motto în armată, ”SEMPER FIDELIS”, am convingerea că asistenții medicali rămân loiali și devotați profesiei și pacienților, își respectă promisiunea de „a nu lăsa pe nimeni în urmă”. Prin tot ceea ce fac în fiecare zi, cu profesionalism, pasiune și bunăcredință, oricare ar fi obstacolele care le apar și oricât de dificile ar fi situațiile pe care sunt nevoiți să le înfrunte, asistenții medicali, cel mai mare grup ocupațional din domeniul sanitar, se dedică celui mai nobil ideal: PROTEJAREA SĂNĂTĂȚII APROAPELUI!
Am încredere că toate încercările ne fac mai buni, mai puternici!
Așa cum spunea Confucius: “Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut”.
VĂ MULȚUMESC DIN INIMĂ PENTRU CURAJ ȘI SOLIDARITATE!”, a transmis Estera Stămoiu președinte Ordinul Asistenților Medicali Argeș

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.