A doua zi de protest consecutiv. Zeci de mii de oameni au cerut demisia Guvernului. Nu au fost incidente

În Capitală, încă de dimineaţă oamenii au reluat protestele, iar la prânz au fost noi incidente cu jandarmii. După violenţele de aseară, manifestanţii s-au mobilizat din nou pe reţelele de socializare, ca să umple şi în această seară Piaţa Victoriei, cu un mesaj ferm pentru guvernanţi: "Nu plecăm până nu plecaţi".

Zeci de mii de oameni au cerut demisia Guvernului pentru a doua zi consecutiv. Protestul s-a desfăşurat paşnic, fiind ridicate de către jandarmi doar trei persoane - un bărbat care a tras de gardurile jandarmilor când aceştia voiau sa delimiteze spaţiul manifestaţiei, în jurul după-amiezii, un tânăr asupra căruia a fost găsit un cuţit şi un alt bărbat care a forţat dispozitivul forţelor de ordine.

 Oamenii au scandat "Demisia” şi "Nu vă fie frică, românii se ridică”, au suflat în vuvuzele şi au agitat steaguri, iar unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor. La manifestaţie au participat şi membri PNL, printre care Ludovic Orban.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind duse la spital, însă fără să fie vorba de agresiuni. Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în mai multe oraşe din ţară - la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.