A murit fostul Papă Benedict al XVI-lea a - primul papă demisionar în ultimii 600 de ani! Papa Francisc, primul Papă în viață care îngroapă un Papă!

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață, la vârsta de 95 de ani. Benedict, supranumit și Emerit, este singurul papă ce a părăsit funcția prin demisie în ultimii 600 de ani. În același timp, Papa Francisc este primul papă în funcție care participă la funerariile altui papă.
Benedict al XVI-lea a fost ales papă la 19 aprilie 2005 pentru a-i succeda popularului Ioan Paul al II-lea, care a condus Biserica Catolică timp de 27 de ani. Benedict a fost primul papă german din ultimii 1.000 de ani.
 
Potrivit informațiilor transmise de Vatican, starea de sănătate a Papei Emerit, așa cum a fost numit Benedict al XVI-lea după ce a demisionat, a suferit o "înrăutățire în ultimele ore" din cauza vârstei, iar medicii îi monitorizau în permanență starea.

Papa Francisc, care l-a înlocuit în fruntea Bisericii Catolice, le ceruse credincioșilor să se roage pentru el la finalul audienței sale generale de miercuri dimineață. Suveranul Pontif a mers să-l viziteze pe fostul Papă Benedict al XVI-lea la mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican după audiența generală.

Din 2005 și până în 2013, a fost șeful Bisericii Catolice, sub numele Papa Benedict al XVI-lea.

În 2013 a demisionat subit, invocând motive de sănătate.

La vremea respectivă, începuseră să apară informații privind abuzurile sexuale comise de unii preoți catolici.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.